Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a kisgyerek megüti magát?

Ha a kisgyerek megüti magát?

Figyelt kérdés
Kisfiam 13 hós múlt és ma beütötte a kis fejét, a szeme fölött lett egy kis seb, meg alatta is meg van duzzadva. Nagyon aggódom érte, a dokit felhívtuk, kérdezte van-e tünet, nincs szerencsére. A problémám az, hogy olyan lelkiismeret furdalásom van, hogy hihetetlen. Tudom, hogy nem védhetünk ki minden balesetet, de mégis ilyenkor olyan érzés, mintha minden elveszett volna, bánt a dolog. Ti hogyan kezelitek az ilyen szitukat?
2012. máj. 6. 18:15
 1/2 anonim ***** válasza:

Ugyanígy mint te...

nem könnyű dolog megküzdeni magunkkal..miért nem figyeltünk,de tudjuk hogy egy pillanat műve az egész,és nem tudunk mindíg összpontosítani minden bajt elkerülni..mert ha odafigyelünk máshogy lett volna nem történik meg..

Ugyanígy voltam vagyok vele,még mai napig..pedig kisfiam 4 kislányom 2 éves..a pici minden másnap lestukkol valamit a fejecskéjével vagy mert rohan,vagy elesik vagy nekiesik...sok benne az energia...szerencsére rászoktattam hogy ilyenkor gyorsan megpuszilom neki ami fáj amit beütött,és már rohan is tovább (aztán kék lesz a helye lehet)de a puszi nálunk a gyógyír....nem is mondom ha itt a család vagy bárki mindenkinek végig kell puszilgatnia,aztán rohan tovább...

2012. máj. 6. 18:38
 2/2 anonim ***** válasza:

Nekem már iskolás a fiam, de a mai napig van két kiskori balesete, amelyekre tisztán emlékszem, és görcsbe rándul a gyomrom tőlük. Azzal tudlak biztatni, hogy ezek múló dolgok, anyósom mindig azt mondja, az olyan balesetek, amelyeknek a nyoma elmúlik, kifejezetten jót tesznek, mert felhívják a szülő és/vagy gyerek figyelmét a veszélyekre. Szóval szerintem ne aggódd túl a dolgot, nyilván mindent megteszel, hogy elkerüld ezeket, és igen, rossz érzés, ha mégis beüt valami gond, de lássuk be, ha mondjuk egy gyógyíthatatlan betegsége lenne, az lenne a katasztrófa, nem egy kis duzzanat a szeme alatt!

Ami még fontos szerintem, hogy ne sápitozza az ember túl a dolgokat, ne visítson fel minden elesésnél, mert akkor a gyerek túl fogja játszani azokat.

2012. máj. 7. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!