Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy érhetném el a kisfiamnál,...

Hogy érhetném el a kisfiamnál, hogy ha szólok neki akkor fogadjon is szót?

Figyelt kérdés

A kérdésnél arra gondoltam,hogy pl,ha szólok neki,hogy jöjjön be (enni,...akármi más miatt) direkt elfut az udvaron.Persze nevet rajtam.Ha jön valaki hozzánk és kikísérjük, bezárjuk az ajtót nem áll meg normálisan mellettem.Egyből elfutna.Közel van az út.Múltkor is éppen elkapta párom.Ha sétálunk normálisan megy mellettem.Ha esetleg látom,hogy futna erősen megfogom a kezét,hogy megállunk nem futunk sehova.Sokszor már akkor letérdel a földre.Nagyon hisztis.Hogy lehetne ezt megértetni vele?

Másik probléma,a tea mániája.Igaz, legalább iszik rendesen,na de mennyit?:(Ha nem teát kap,vagy esetleg nem adom neki azonnal ahogy kéri,jön a hiszti.

Fürdésnél ha kiveszem a kádból szintén jön a hiszti.Ordít,hogy csak na.2 éves lesz májusban.Párom ugyanilyen volt kicsi korában:( Mit tehetnék anyukák?Hátha tudnátok valami ötletet adni?Sokszor olyan ideges vagyok, hogy rá tudnék ordítani.Persze ő akkor is kinevet.:(

2012. máj. 4. 14:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Erre én is kíváncsi vagyok. Szintén zenész, csak ő 4 éves. És még mindig itt tartunk! :S
2012. máj. 4. 14:44
 2/4 anonim ***** válasza:
3,5 éves kisfiú. Ugyanez a menet nálunk is. Angyali kisgyerek volt, szófogadó, jó gyerek, de mióta óvodába jár, azóta egy kis boszi lett. Szívesen vennék én is pár jó tanácsot.
2012. máj. 4. 15:01
 3/4 anonim ***** válasza:
Sziasztok!Szintén...3 éves,mindig akaratos volt,most még inkább.Hiszti,cirkusz,ha nem az van amit kigondol.Ordít mint akit nyúznak...Mondjam azt hogy ki kell bírni?...:)Én már próbáltam mindent,az segit ha hisztizik,illetve kezd atolelem.Rogton abbahagyja.É már meg is lehet neki magyarazni,mit miért nem szabad.Ezt tuom ajanlani...kitartás!:)Ja az enyém kisfiú
2012. máj. 4. 15:35
 4/4 anonim ***** válasza:
2.5 éves a lányom, csinálja ő is, hogy motorral elhúz, és nevet vissza, vagy elszalad. Én ilyenkor mindig próbálom korlátozni a lehetőségeit, mert semmi más nem használ. Ha motorral csinálja, azonnal elkobzom, közben nyugodtan próbálom elmagyarázni, hogy ez veszélyes mert elüt az autó és nem szabad. Aznap már nem motorozhat. Ha gyalog vagyunk valahol, és elszalad, hülyét csinál belőlem, kézen fogom és irány haza. Szóval helyezettől függően megvonom tőle a bizalmat. Néha próbaképpen rászólok, hogy álljon meg a kismotorral, ha megáll, nagyon megdicsérem és mehet tovább. Keresem a helyzeteket, amiben jól viselkedett, és minden alkalmat kihasználok, hogy jogosan megdicsérjem. Otthoni büntetésre ha nagyon muszáj a büntetőszéket használjuk, szuperdada módszer. Elég jól működik. De én úgy látom, hogy a jó példa amit tőled lát, és a helyén alkalmazott dicséret sokkal többet számít a büntinél.
2012. máj. 5. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!