Miért vannak a 4éves lányomnak berögzült szokásai, amin nem hajlandó változtatni?
hát..... nem mondanám normális viselkedés fajtának...
megnézetném az orvossal!
:D :D :D Én is ilyen voltam :D :D
Nincs ebben semmi, majd kinővi. Immár 29éves vagyok, de már hál isten nem "lólépésben" közlekedek a macskakövön
Én is ilyen voltam:) 42 éves vagyok, diplomás, valóban matekból és fizikából felvételiztem és műszaki pályára léptem. Nem is gondoltam, hogy van ezek között összefüggés!
Nemrégiben történt velem egy vicces dolog ezzel kapcsolatban.
A nagylányom ugyanabba az általános iskolába jár, mint ahova én jártam anno, és pár hónapja be kellett mennem a suliba és egyszer csak azt vettem észre, hogy érett nő létemre végigszökdeltem az utat a tanáriig. Elgondolkodtam, és automatikusan előjött belőlem a gyermek, mert mindig így járkáltam a folyosón, csak a fekete kockákra léptem.
Körbenéztem, hogy nem látta e senki, úgy elszégyelltem magam.:)
Egyébként nálunk is meg van mindenkinek a helye az asztalnál, az autóban. Engem is így neveltek, bár a szüleim is mérnökök:)
Most sem lépek a burkolatnál az illesztésekre, inkább kisebbet vagy nagyobbat lépek. És nincs semmi elmebajom:))
:D :D ez jó! :))) Akkor nem vagyok egyedül :)
Amúgy én a járdán nem lépek a hasadékokra. Mindig kikerülöm. (3ik)
3,5 éves a gyerekem, sok dologban ő is nagyon rugalmatlan. Mondták az óvónők is, de én is látom rajta.
Pár példa:
-mindig ugyanoda kell tennem a reggeli-esti kakaót, ha 20 centivel odébb teszem, megsértődik anyaaaaaaaaaaa miért nem ott van a kakaóóóóóóóóóóóóm?????????
-hiába itt a nyár, még mindig ragaszkodik hozzá, hogy éjjel zokni legyen a lábán a pizsamához, hiába mondom neki, hogy meggyullad, vegye le (ugyanez volt, mikor bejött a jó idő, alig akart megszabadulni a téli kabáttól, napokon keresztül kellett rábeszélni, hogy már elég a mellény is)
-nem hagyja bent az oviban a váltóruhát, haza kell hozni, majd másnap újra bevinni
-oviban ugyanarra a pontra kell helyezni a kis ágyát a dadusoknak, máshol nem jó neki
-este fürdés után szokott vacsizni és kakaózni, utána először fogat mos, csak utána pisil. Másik sorrend nem jó, hogy előbb pisi, utána fogmosás.
És még sorolhatnám, ezer ilyen van.
De én nem hibáztatom, mert sok dologban én is nagyon rugalmatlan és földhöz ragadt vagyok, biztosan ezt látja rajtam is. Nálunk se foglalkoznak ezzel az óvónénik, nagyjából betartják, amit "kér" a gyerekem, tudják, hogy vannak ilyen gyerekek, nem csinálnak belőle nagy ügyet.
Én sem csinálok ebből ügyet, persze néha rosszul vagyok, hogy a francért nem jó neki, ha a kezébe nyomom a kakaót, miért kell elmennem a kakaóval még a tévéig is??? De mindegy, ő ilyen, így szeretem :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!