Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális az ha a testvérem...

Normális az ha a testvérem addig ad enni a gyerekeknek, míg nem hánynak?

Figyelt kérdés
5 és 3 éves gyerekek, borzasztó torkosak. Rengeteget esznek, szó szerint degeszre tömik magukat, úgy esznek, mintha el akarná valaki venni előlük. Már van hogy asz asztalnál öklendeznek...
2012. máj. 2. 15:11
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Az a baj itt hogy sokszor rosszul létig esznek. Annyi borsó levest, utána pedig milánóit ettek e a szemem láttára, hogy el voltam képedve. Utána meg mentek játszani, és mondogatták hogy fáj a hasuk. Hajolt le a nagyobbik gyerek a játékért, és kibuggyant belőle.. de ilyen sokszor van a kisebbikkel is. Meg a tesóm szalad utánuk kezében a túrórudival, vagy banánnal, mikor mivel, és nyomkodja a szájukba folyamatosan. Mikor elmegyünk hozzájuk látogatóba akkor látom, meg amikor Ők jönnek Anyuékhoz.
2012. máj. 2. 17:58
 22/24 anonim ***** válasza:
40%

Nem lehet az, hogy te tulzod el a dolgokat? Foleg ha nem kover a csalad... Szerintem olyan nincs, hogy egy gyerek rendszeresen addig zabaljon, amig ki nem buggyan belole.

Szerintem inkabb az all a hatterben, hogy rivalizalsz a feltestvereddel.

Na mindegy, majd ha lesz sajat gyereked, ugy eteted majd, ahogy akarod.

2012. máj. 2. 21:48
 23/24 A kérdező kommentje:
Nem, dehogy rivalizálok Vele. Van még egy féltesóm, Ő Apukánk részéről. Neki is van egy gyereke, de ott nincsenek ilyen bajok. Olvastad amiket írtam eddig? Az óvónők is mondják, hogy a gyerekek rosszul létig esznek szinte, nem tudják mi az elég. Valahol hallottam, hogy a teltségérzet 20-30 perc múlva jelentkezik legjobban. Na, addigra már fájlalják a hasukat, meg sokszor hánynak.
2012. máj. 3. 00:15
 24/24 anonim ***** válasza:

Nem szabad gyorsan etetni a gyerekeket, mert az agy 20 perc evés után jelez, hogy már jóllakott az egyén, és már nem kér többet.

Meg kéne tanítani a gyerekeknek, hogy az evés nem csak azt jelenti, hogy behabzsolom az ételt, hanem az a szocializálódás része, együtt a család, beszélgetnek, örülnek egymásnak.

Meg ésszerű adagot adok a gyermeknek, és ha kér még, akkor lehet repetázni, de azt is ésszerűen.

És az is elfogadhatatlan, hogy ilyen önzőek, hogy még a másikét is elvennék. Tanuljanak meg osztozni. Mire mennek a zabálással? Úgyis kihányják.

2012. máj. 3. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!