Van értelme kis korban a fülbevalónak? Úgy értem a
füllyukasztás egy kisgyereknek nem túl nagy trauma? Nem
lenne helyesebb akkor lyukasztani ha a kisgyerek is akarja
és érti miért kell?
Én 5 hónaposan rakattam be neki fülbevalót, nem fáj szerintem neki, csak inkább a kattanástól ijedt meg. A nővérem lányainak akik iskolások, még mindig nincs, és irigykednek az én lányaimra, szeretnének, de félnek tőle, hogy fáj. Szóval egy kislánynál úgyis eljön a pillanat hogy szeretne, vagy az oviban, vagy a suliban, csak akkor már annyival rosszabb hogy fájdalmasabb meg stresszelik magukat rajta. Első lányomnál másfél évesen tetettük be, de nála már kicsit bonyolultabb volt mert el kellett terelni a figyelmét, odanyúlt, stb. Szóval vagy csecsemőkorban, vagy majd 10-12 évesen, amikor már elég bátor. :)
2012. ápr. 29. 23:30
12/18 anonim válasza:
8 hetesen lyukasztattam ki a lányom fülét. Szerintem egy kislány szép fülbevaló nélkül is, de azzal még szebb. Az kell nekik.
2012. ápr. 30. 06:30
13/18 anonim válasza:
Én is rakattam be 4hónaposan, nem igazán érezte, pici sírás volt ennyi. Soha nem volt gondunk a fülbevalóval, nem akadt be, nem gyulladt be sose a füle. (Szép arany fülije van.) Saját tapasztalatom alapján döntöttem így, hogy már nagyon korán legyen neki kilukasztva, mert nekem nem volt és sóvárogtam utánna évegig. Végül 12 éves voltam amikor oda mertem menni egyáltalán, hogy lőjék ki, addig nem.
2012. ápr. 30. 10:53
14/18 anonim válasza:
én nem venném a lányaimtől azt az élményt amikor készültek a fülbevalóra, majd végül megkapták. csecsemőként az nincs meg. Ők pedig 2 hétig nagyon boldogok és nagyon büszkék voltak.
értelmét nem látom a csecsemőkorinak. nekem sem volt, én kamaszkorban kaptam
2012. ápr. 30. 11:03
15/18 anonim válasza:
nem emlékszik rá és nem fáj neki. A 4 napos kislányom már aludt, mikor visszahozták a füllyukasztásból. El lehet képzelni, mekkora trauma volt neki:)))
EGyébként ez is nevelés kérdése. Általában ha az anyuka babakorában kap fülbevalót, ezt látja majd természetesnek és ugyanígy fog tenni ő is. Ha kamaszkorában kapja, akkor meg nem fogja értelmét látni a korábi füllyukasztásnak.
Ha a gyerek akarja és érti, miért kell, az még nem azt jelenti, hogy nem félne tőle. Egy 4 napos nincs mitől féljen, nem tudja, mi történik vele. A 4 éves meg annyit gondolkozik rajta, hogy még jobban félni fog tőle, és nagyobb dolognak fogja gondolni, mint amekkora valójában.
2012. ápr. 30. 13:03
16/18 anonim válasza:
Én nem is emlékszem mikor rakták. Biztosan nagyon régen. De szerintem jó, mert most 14 évesen nem mernék bele menni a füllyukasztásba a fájdalom félelme miatt, bármennyire is tetszenek a fülbevalók. Szóval a gyereknek, nagyon kicsi korában kell a fülét ki lyukasztani!
2012. máj. 6. 21:29
17/18 anonim válasza:
nekem olyan 2-3 éves lyukasztották ki a szüleim mármint megkértem rá őket és nekem még most is idegesítő, hogy néha beakad a felsőmbe és sokat sajna így erl is veszítettem már, én nem ajánlom, majd ajjor ha ők is szeretnék (különben csak kicsit szúrt meg csípett, de ennyi) 14/L
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!