Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 év körüli gyermekednek te...

2 év körüli gyermekednek te mosod a fogát vagy ő magának?

Figyelt kérdés
Az én kisfiam nem engedi hogy mossam neki, de hát ő inkább csak szopogassa a fogkefét. Ötlet esetleg hogy vehetném rá, hogy engedje?
2012. ápr. 26. 15:29
 1/9 anonim ***** válasza:

A fiam másfél éves, nálunk ő is szokta, de nekem is megengedi. Én kérni szoktam, hogy engedje meg, hogy szép tiszták legyenek a fogai, meg olyankor mosom neki, amikor a sajátomat is és szépen megengedi. Látja, hogy én is csinálom és akkor nincs belőle gond.

Én szoktam neki elkezdeni, aztán ő fejezi be, de a végén az enyém is rágja csak nyugi.:)

2012. ápr. 26. 15:33
 2/9 anonim ***** válasza:

én is megmosom neki majd ő is megmossa magának.

amikor nem akarta megmosni akkor fürdés után mikor töröltem, betekertem a törcsijébe, így simán meg tudtam neki mosni és mondtam neki, ha nem hagyja akkor megyünk a doktornénihez...

2-3 nap után már hagyta. ebből nem engedtem soha, most már nagyobb de még mindig átsikálom neki rendesen

2012. ápr. 26. 15:35
 3/9 anonim ***** válasza:

Az enyém is leszopogatja a fogkrémet, de napról-napra ügyesebben mossa is. Ott állok mögötte, és én is mosom a sajátomat, amit a fiam a tükörből figyel, és próbál utánozni.

2-3 naponta azért én is jól megsikálom neki, mostanában már engedi is.

2,5 éves a fiam.

2012. ápr. 26. 15:38
 4/9 anonim ***** válasza:

AZ enyém is 2 éves, ő próbálkozik vele, én is mosnám, de nem hagyja:(

Van egy lányom is, nála sima ügy volt, szépen megengedte, és mostanra már elég ügyes egyedül is (4 éves).

2012. ápr. 26. 15:58
 5/9 anonim ***** válasza:
Szia,nekem is két kislányom van,a nagyobbik minden gond nélkül engedte a fogmosást,a kicsi kb. két éves koráig igen makacs ellenállást tanusított,akár mit próbáltam nem ment.Ő mosta magának.Aztán két és fél éves korától kb. már engedi.Nem tudom,egyes gyerekeknek talán meg kell érni rá,vagy akkor értette meg igazán amit papoltam,hogy fájni fog a foga,ha nem mossuk.Szóval kitartás,szerintem próbálkozz és előbb-utóbb sikerrel jársz.
2012. ápr. 26. 18:58
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia! Én pont ma töltöttem le a Fognyüvő manócska című történetet a 2éves fiamnak. Valószínűleg többször is meg kell majd még néznünk, h teljesen megértse. Kicsit hosszú, így nem köti le igazán. De végül én meséltem a képekhez a saját szavaimmal, az már jobban érdekelte. Plusz megnéztük a kisvakond állatkertes részét, abban az oroszlánnak fáj a foga.

Apa szokta mosni neki a fogát fürdéskor, és mindig óriási hisztivel párosul. Hogy ezeknek a hatására-e, nem tudom, de ma egész tűrhetően viselte. Úgyhogy tudom ajánlani mindkettőt.

[link]

http://www.youtube.com/watch?v=Mah3GfnC2d8

Van egy videó, amit én még megakarok mutatni a fiamnak. Itt egy kisfiú egyedül mos fogat. Mert nálunk is csak a fogkrém és víz leszopogatása van. Nem hajlandó egyedül dörzsölni (nekünk meg ugye nem engedi). Hátha hatna rá a saját korosztálya.

http://www.youtube.com/watch?v=SAjrPR8W2oA

2012. ápr. 26. 22:13
 7/9 anonim ***** válasza:
2 éves kisfiam van. Elöszőr Ő próbálja mosni magának, ez általában úgy van, hogy rágja, szopogatja és picit mozgatja a fogkefét. Ezután Mi is megmossuk Neki jó alaposan. Vannak napok amikor engedi, de van hogy nem. Ilyenkor az Ő kezébe adom az én fogkefémet és arra kérem, hogy mossa meg Ő az Én fogamat, Én meg megmosom az Övét.
2012. ápr. 26. 22:40
 8/9 anonim ***** válasza:
Nálunk is a Fognyűvő manócska jött be, utólag sarkított változatban. Én mosom a fogát, általában engedi is, de ha megmakacsolja magát csak odanézek az ajtóra és mondom neki, hogy jujj, jön a manócska. És már nyitja is a száját. Nem fél tőle, de megmutattam neki az én tömött fogamat és nem szeretne olyat. Szokta mondani, hogy "ha nem mosom meg, akkor jön a manó és megfúrja a fogamat". (Édes volt mikor még kisebb volt, az elején keverte a fogalmakat és azt mondta, hogy a manó megfúrja a fenekemet:-))))
2012. ápr. 27. 13:32
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! 7-es ez jó ötlet, hogy ő mossa az enyémet én meg közbe az övét. Ma kipróbáljuk.

Igazából nekem is fura, mert a két lányomnak mindig megtudtam mosni. Ő is akarja nem ezzel van a gond csak a technikán. :) Mondom neki hogy fogmosás, szólj a lányoknak is, akkor fut és kiabálja nekik hogy :pottatás! Olyan édi. És megy velük "mosni".

Mégegyszer köszi az ötleteket!

2012. ápr. 27. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!