2 év körüli gyermekednek te mosod a fogát vagy ő magának?
A fiam másfél éves, nálunk ő is szokta, de nekem is megengedi. Én kérni szoktam, hogy engedje meg, hogy szép tiszták legyenek a fogai, meg olyankor mosom neki, amikor a sajátomat is és szépen megengedi. Látja, hogy én is csinálom és akkor nincs belőle gond.
Én szoktam neki elkezdeni, aztán ő fejezi be, de a végén az enyém is rágja csak nyugi.:)
én is megmosom neki majd ő is megmossa magának.
amikor nem akarta megmosni akkor fürdés után mikor töröltem, betekertem a törcsijébe, így simán meg tudtam neki mosni és mondtam neki, ha nem hagyja akkor megyünk a doktornénihez...
2-3 nap után már hagyta. ebből nem engedtem soha, most már nagyobb de még mindig átsikálom neki rendesen
Az enyém is leszopogatja a fogkrémet, de napról-napra ügyesebben mossa is. Ott állok mögötte, és én is mosom a sajátomat, amit a fiam a tükörből figyel, és próbál utánozni.
2-3 naponta azért én is jól megsikálom neki, mostanában már engedi is.
2,5 éves a fiam.
AZ enyém is 2 éves, ő próbálkozik vele, én is mosnám, de nem hagyja:(
Van egy lányom is, nála sima ügy volt, szépen megengedte, és mostanra már elég ügyes egyedül is (4 éves).
Szia! Én pont ma töltöttem le a Fognyüvő manócska című történetet a 2éves fiamnak. Valószínűleg többször is meg kell majd még néznünk, h teljesen megértse. Kicsit hosszú, így nem köti le igazán. De végül én meséltem a képekhez a saját szavaimmal, az már jobban érdekelte. Plusz megnéztük a kisvakond állatkertes részét, abban az oroszlánnak fáj a foga.
Apa szokta mosni neki a fogát fürdéskor, és mindig óriási hisztivel párosul. Hogy ezeknek a hatására-e, nem tudom, de ma egész tűrhetően viselte. Úgyhogy tudom ajánlani mindkettőt.
http://www.youtube.com/watch?v=Mah3GfnC2d8
Van egy videó, amit én még megakarok mutatni a fiamnak. Itt egy kisfiú egyedül mos fogat. Mert nálunk is csak a fogkrém és víz leszopogatása van. Nem hajlandó egyedül dörzsölni (nekünk meg ugye nem engedi). Hátha hatna rá a saját korosztálya.
Köszönöm a válaszokat! 7-es ez jó ötlet, hogy ő mossa az enyémet én meg közbe az övét. Ma kipróbáljuk.
Igazából nekem is fura, mert a két lányomnak mindig megtudtam mosni. Ő is akarja nem ezzel van a gond csak a technikán. :) Mondom neki hogy fogmosás, szólj a lányoknak is, akkor fut és kiabálja nekik hogy :pottatás! Olyan édi. És megy velük "mosni".
Mégegyszer köszi az ötleteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!