Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi okozza, hogy a 2,5 éves...

Mi okozza, hogy a 2,5 éves fiam hirtelen (szerda reggeltől) elkezdett sántítani?

Figyelt kérdés
Természetesen voltunk háziorvosnál, aki látta a járását, de vizsgálatnál nem derült ki semmi, továbbküldött ortopédiára, ott sem találtak semmit. Itt még a sántítást sem látták. Mi viszont látjuk továbbra is. Kedd este a lábfejében, illetve előtte pár nappal a térdénél panaszkodott fájdalomra. Nem volt hurutos betegsége, nem esett nagyot, és szerda óta nem is fájlalja egyáltalán a lábát. De akkor miért sántít? Kicsit "lustább" lett, az egyébként örökmozgó kisfiam. Kezdek kétségbeesni! Az ortopédus azt mondja, hogy ne csináljak beteget a fiamból!

2012. ápr. 26. 13:56
 1/8 anonim ***** válasza:

A körme nincs benőve?????

Vagy még egy tippem van, hogy kicsi rá a cipő. Nekem akkor ment furcsán, mikor nyomta a lábát a cipő. Levettük és mintha mi sem történt volna szaladt rendesen. Aznap SOS vettünk másikat. :)

2012. ápr. 26. 14:06
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Röntgenen voltatok vagy csak ránézésre mondták ezt az ortopédián?

2012. ápr. 26. 14:07
 3/8 A kérdező kommentje:
Röntgenre nem küldött. A cipőjét egy hónapja vettük, nem kicsi és mezítláb is sántít. A körme gázos mert mindig letöredezik neki, de majd megnézem. Rettegek hogy valami nagy baj lesz!
2012. ápr. 26. 14:14
 4/8 A kérdező kommentje:
Mindkét orvos megvizsgálta. Én laikus azt mondom, hogy alaposan. Levetkőzve megtekergették bokáját, csípőjét. Anyát hülyének nézték. (-: Bár igazuk lenne!!!
2012. ápr. 26. 14:16
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én kérdeztem a röntgent. Ha nem küldött el, de a kicsi még néhány nap múlva is sántít és ráadásul még mindig túl "lusta", akkor szerintem kérj egy beutalót röntgenre.

Anno én 4 évesen rosszul léptem és fájlaltam a térdemet. A szüleimen kívül senki nem tulajdonított neki jelentőséget, 3 orvosnál voltunk (röntgen nélkül) akik szerint vagy nem volt bajom vagy szimuláltam... A fájdalom egy idő után elmúlt, de az időjárás változásait előre megéreztem. :( 10 évesen jöttek rá (már egyre többet fájt a bokám is), hogy a térdemnél akkor a porcból levált egy darab és szépen betokosodott, majd a fájdalom miatt az egész tartása megváltozott a lábamnak, ettől fájt a bokám. Addigra azt mondták több kárt okozna, ha kiszednék, mintha bennt hagynák, így maradt. Most 31 évesen még mindig hasogat néha és talpbetét ide vagy oda, még mindig félretaposom a cipőimet.

2012. ápr. 26. 14:35
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Nem fogom elhanyagolni, az tuti!!! Addig keresem az emberemet, amíg meg nem találom!
2012. ápr. 26. 14:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem látott véletlen sánta vagy mozgássérült embert? Az én fiam mozgássérült nagyapját utánozza...

VAagy egyszerűen nő, és fáj a lába.

2012. ápr. 26. 21:52
 8/8 A kérdező kommentje:
Hát...apósom érdekesen megy...Erre mi is gondoltunk. Már nem tudom én sem mit csináljak. Hurcoljam kivizsgálásokra, vagy várjak, hát elmúlik magától...?
2012. ápr. 28. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!