Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elfodaható a pedagógusnak...

Elfodaható a pedagógusnak ezen megnyilvánulása?

Figyelt kérdés

Tegnap egy jó nehéz logikai szorgalmit kaptak a szakkörön a gyerekek, amit meg lehetett csinálni. Azt mondta a tanár, hogy egyedül oldják meg.

Lányom egy ponton megakadt, családi vállalkozásba kezdtünk, kb. fél óra volt, mire rájöttünk a megoldásra (hozzáteszem, elsősök), ott kapott egy kis segítséget, végül egyedül fejezte be.

Ma jelentkezni kellett, hogy ki oldotta meg egyedül, de ez senkinek nem sikerült, akkor a lányom föltette a kezét, hogy neki csak egy pici segítség kellett, és utána sikerült. Erre a tanár néni lehurrogta, hogy "te a hazudozás mestere vagy, azt mondtam, hogy egyedül kell, inkább ne csináltál volna szorgalmit".

Miért hazudna, amikor megmondta, hogy kellett egy kis segítség?

Inkább ne csináljon szorgalmit, mert félúton megakadt - nem az a cél, hogy próbálkozzon, fejlődjön, nekifusson a feladatoknak?

2012. ápr. 25. 19:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút igazad van. Ha tényleg csak egy kis segítségre volt szüksége, akkor miért ne? Ha magától nem jön rá, hiába próbálkozik keményen, meg kell neki mutatni, hogyan kell. És örülök, hogy igazat mondott :) mármint hogy becsületesen bevallotta, hogy segíttek neki :)
2012. ápr. 25. 20:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A tanár néni egy igazi idióta. Én szólnék az igazgatónak, hogy ez a némber az osztálytársak előtt szégyenítette meg a lányomat. Az ilyen NEM VALÓ GYEREKEK MELLÉ!
2012. ápr. 25. 21:09
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Pedagógusként mondom, hogy maximálisan fel vagyok háborodva! Szégyenlem magam, hogy ilyen emberekkel hígul a magyar pedagógus társadalom. Szegény pici lány, remélem hamar elkerül ennek a némbernek a kezéből. És igenis, csináljon szorgalmit, üljön ösze a családi kupaktanács, ha kell, hisz így fejlődik!
2012. ápr. 25. 22:10
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Nagyon szíven ütött, bár nem ez volt az első ilyen gonosz megnyilvánulása.

Egyszer már próbáltam vele beszélni egy sokadik gúnyos, rosszindulatú sértése miatt, de azonkívül, hogy ő olyanokat nem mondott, és a lányom hazudozik, mással nem tudott érvelni.

Én viszont tudom, hogy bár gyerek, nem kenyere a hazudozás, másrészt ilyet nem tud magától kitalálni.

2012. ápr. 25. 22:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Én már előre félek, hogy hogy fogok az ilyen "kedves" pedagógusokkal viselkedni, az ilyen igazságtalan és öncélú gonoszkodás nagyon ki tudja hozni belőlem a tigrismamát. Szólnék az igazgatónak a helyedben, mit képzel már ez a nő?!
2012. ápr. 26. 05:44
 6/7 anonim ***** válasza:

Más okból ugyan, de én ugyanígy felháborodtam ahogy a keresztgyerekemmel viselkedett az óvónéni - mondtam is a sógornőmnek, hogy biztosan feljebb mennék...

Erre azt válaszolta, hogy a saját gyerekével tolna ki, úgyis ez a némber viszi tovább, kell neki, hogy még jobban pikkeljen rá? :S

És igen, elgondolkoztam, igaza van :( Sajnos hiába fog ilyen történni az én gyerekemmel is, vagy ovit/sulit vált az ember, vagy felesleges bármit is tenni, mert csak a saját gyermekünkkel szúrunk ki jobban adott esetben :(

Borzasztó, hogy ilyen emberek pedagógusnak mehetnek, és ezért még pénzt is kapnak a mi adónkból!!!!

2012. ápr. 26. 07:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez igen, így kell motiválni a gyereket!:( Így garantált, h büdös életbe nem fog többet pluszmunkát/szorgalmit vállalni és még igaza is lesz; én sem tenném. Ez a jobbik eset. Rosszabbik esetben azt a tanulságot vonja le az esetből, h nem érdemes igazat mondani. Én is tanár vagyok. Ha nem hittem volna neki, akkor kikérdeztem volna a feladatról, h hogyan oldotta meg. Abból minden kiderül. Ha látom, h megértette, biztosan megkapná a jutalmat, hiszen ez volt a cél!
2012. ápr. 26. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!