Elfodaható a pedagógusnak ezen megnyilvánulása?
Tegnap egy jó nehéz logikai szorgalmit kaptak a szakkörön a gyerekek, amit meg lehetett csinálni. Azt mondta a tanár, hogy egyedül oldják meg.
Lányom egy ponton megakadt, családi vállalkozásba kezdtünk, kb. fél óra volt, mire rájöttünk a megoldásra (hozzáteszem, elsősök), ott kapott egy kis segítséget, végül egyedül fejezte be.
Ma jelentkezni kellett, hogy ki oldotta meg egyedül, de ez senkinek nem sikerült, akkor a lányom föltette a kezét, hogy neki csak egy pici segítség kellett, és utána sikerült. Erre a tanár néni lehurrogta, hogy "te a hazudozás mestere vagy, azt mondtam, hogy egyedül kell, inkább ne csináltál volna szorgalmit".
Miért hazudna, amikor megmondta, hogy kellett egy kis segítség?
Inkább ne csináljon szorgalmit, mert félúton megakadt - nem az a cél, hogy próbálkozzon, fejlődjön, nekifusson a feladatoknak?
Köszi a válaszokat!
Nagyon szíven ütött, bár nem ez volt az első ilyen gonosz megnyilvánulása.
Egyszer már próbáltam vele beszélni egy sokadik gúnyos, rosszindulatú sértése miatt, de azonkívül, hogy ő olyanokat nem mondott, és a lányom hazudozik, mással nem tudott érvelni.
Én viszont tudom, hogy bár gyerek, nem kenyere a hazudozás, másrészt ilyet nem tud magától kitalálni.
Más okból ugyan, de én ugyanígy felháborodtam ahogy a keresztgyerekemmel viselkedett az óvónéni - mondtam is a sógornőmnek, hogy biztosan feljebb mennék...
Erre azt válaszolta, hogy a saját gyerekével tolna ki, úgyis ez a némber viszi tovább, kell neki, hogy még jobban pikkeljen rá? :S
És igen, elgondolkoztam, igaza van :( Sajnos hiába fog ilyen történni az én gyerekemmel is, vagy ovit/sulit vált az ember, vagy felesleges bármit is tenni, mert csak a saját gyermekünkkel szúrunk ki jobban adott esetben :(
Borzasztó, hogy ilyen emberek pedagógusnak mehetnek, és ezért még pénzt is kapnak a mi adónkból!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!