Van más anyuka itt, akinek a gyereke nem issza meg a 400-500 ml tejalapú folyadékot naponta?
Kezdek kicsit kiakadni, hogy egy csomó anyukától hallom, hogy a gyereknek meg KELL innia a fél liter tejalapú folyadékot valamilyen formában, és ha ez nincs meg akkor húúú...eljön a világvége.
Na, az én lányom nem iszik meg ennyit, sőt jóformán nem iszik semmi tápszert vagy tejet vagy bármi ilyet. De közben nagyon jó étvágyú és bármi mást elfogad.
Már megkaptam, hogy de pedig kötelezően bele kell diktálnom a gyerekbe, mert különben nem lesz egészséges.
Most komolyan? Adjam be neki vénásan vagy mi?
Doki nekem eddig mindig azt mondta, hogy ha vegyesen táplálkozik, minden mást megeszik (köztük egyéb tejtermékeket, illetve főleg tojást és húst), akkor egy percig se aggódjak.
De vajon akkor miért mondják olyan sokan, hogy márpedig itassam és itassam tejjel vagy tápszerrel csak azért is?
Én nem tudom belediktálni, nem kéri egyáltalán! S nem azért, mert egy gyenge anya vagyok, aki nem képes megitatni vele, hanem egyszerűen hiszem, hogy vegyes táplálkozással is éppúgy lehet egészséges. Vagy nem?
Minden nap megkínálom őt, amúgy többször is, de csak erre összeszorítja a száját. Minden egyebet jóízűen megeszik, megiszik. Szépen fejlődik, egészséges, másfél éves kislány.
Véleményeket várok, főleg olyanoktól, akiknek szinten nem iszik meg ennyi tejes dolgot a gyermeke. Köszönöm.

Az enyém soha nem ivott meg annyit, ami elő van írva.
Most sem...
Sokáig idegeskedtem ezen, de fölösleges... Ha erőltetem és kihányja, még rosszabb...
Iszik, amennyit akar, örülök, hogy most egyáltalán enni hajlandó, mert mi ezzel is mindig szenvedtünk...
2,5 éves kislány anyukája

Utolsó, köszi neked is.
Én sem akarok erőszakoskodni, és kiakaszt, ha valaki szerint márpedig kell. Bizonyára az ilyen véleménnyel rendelkezők gyerkőcei szó nélkül megisszák az adagjukat, és képtelen belegondolni, hogy más gyerek meg nem ilyen.
De a lényeg, hogy már nem aggódok, mivel jó étvágyú, jól fejlődő gyerek a lányom tej nélkül is.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Csak egy példa rá, mennyire nem egyformák a gyerekek, a kérdezőjé pont az ellenkezője a tiednek.
A válaszokat is érdemes elolvasni, sokan pont, hogy lebeszélnek a tejről, mert elveszi a gyerekek étvágyát:-)

Köszi a választ!
Már látom én is, hogy így is fejlődhet egészségesen a gyerek.
Úgyhogy most már pont nem érdekel az, aki szerint bele kell adagolni a gyerekbe a fél liter tejet, mert különben...
Lányom így is tök jó étvágyú és egészséges, úgyhogy ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!