1-3 éves gyerekek anyukái, egy kis felmérés?
Lenne pár kérdésem, a tejfogyasztással és a fluor bevitellel kapcsolatban:
1. Mennyi tejet vagy tejitalt vagy tápszert iszik a gyereketek? (azt is írjátok le hogy mit iszik ezek közül)
2. Milyen vizet iszik? Csapvíz vagy ásványvíz? (Ha ásványvíz, akkor milyen márkájút?)
3. Mivel mossátok a fogakat? Milyen márkájú fogkrémmel?
4. Kap-e a gyermeketek bármilyen kiegészítő vitamint, és ha igen mit? (D vitaminon kívül)
Köszönöm a segítségeteket!
2,5 éves múlt a fiam
reggel iszik 2 deci tejitalt,bebivita márkájú.a bölcsiben iszik tejet,kakaót,karamellás tejet,a mennyiséget nem tudom
csapvizet iszik
eddig nenedent fluorid mentes fogkrémet vettem,de az elfogyott,így ma signal 2-6 éves korig valót vettem neki,ebben van fluorid(nem köpi ki)
kap marslakócskák multivitamint,és cebion cseppet.illetve most kapott immunerősítőt(ribomunyl) három hónapig
Off a 9. válaszolónak:
7. válaszoló vagyok. Természetesen 2,5 éves lesz. Azért ennyire még tudok számolni. :-)
1,5 éves kisfiú és 3 éves kislány:
10 hónapos koráig ittak tápszert majd tejet (aldiban szoktuk venni 2,8%)Tejitalt sosem adtam nekik.
Csapvizet isznak, de jobban szeretik szörppel.
Emex fogkrémet használnak.
Igen mindketten marslakócskák vitamint.
19 hós fiú.
1.,2,5-3 dl tej(2,8-as)reggel-este
2.,csapvizet iszik 1 éves kora óta
3.,nem használunk még fogkrémet mert egyből lenyeli
4.,nem kap
2,5 éves
1. Milupa tejitalt kap, 2,8-as tejjel keverve, összesen 4 dl / nap
2. Vegyes, (csap + ásvány) a márkát váltogatjuk.
3. Elmex baby
4. Cebion cseppet
2 éves a kislányom.
1.nem iszik tejitalt és a tejet sem fogadja el. 1éves koráig csak szopizott. Joghurtok, sajt, tejbegríz, néha kakaó (utóbbit se mindig issza meg).
2.nem issza meg a vizet magában, teát kap csapvízből vagy szörpöt ásványvízből (Mizse) vagy gyümölcsleveket.
3.Gabi babafogkrém
4.Nem kap vitamint.
2,5 éves kisfiú:
1. tejet eszik gabonapehellyel, napi 1x vagy esetleg 2x, max 1,5 deci. Emellett eszik kefirt, joghurtot, van, hogy tejbedarát (ezt 2 dl tejből). Tápszert 1,5 éves korig kapott, tejitalt sose ivott.
2. Csapviz, néha kér a bubis vizből egy keveset.
3. Elmex - legkisebbeknek való tipusa, 2 éves kora óta, előtte Weleda
4. Cebion multi szirup + Béres csepp.
1. Nem igazán iszik tejet,nem szereti.
2. Ásványvizet iszik, Szentkirályit!
3. Gabi fogkrémmel mos fogat!
4. 3-4 naponta kap Béres Aktival Kidet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!