Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért ordít minden lefekvés...

Miért ordít minden lefekvés előtt?

Figyelt kérdés

Másfél éves a kislányom, eddig soha semmi baj nem volt a lefekvéssel, tökéletesen bevált napirendje van. Ebéd után sokszor maga ment a kiságyához, hogy aludni akar, az esti lefekvés is hang nélkül ment, puszi, ölelés és már ki is dőlt.

1 hete óriási hiszti van minden lefekvésnél, látom rajta, hogy nagyon fáradt, mégis toporzékol az ágyában és ölben akar elaludni. Első alkalommal úgy altattam el, sétálgattam vele és amikor már mélyen aludt, leraktam. Másnap is próbálkozott, akkor már nem vettem fel (12 kg), hanem a kezét és a hátát simogatva altattam el, de jó 30 perc alatt. Aztán következett pár alkalom, kis sírás és már aludt is, most megint 30-40 perceket toporzékol.

Mi történhetett? Hogy csinálom jól? Ha ott maradok mellette, amíg elalszik, vagy hagyjam kicsit sírni?

Szeretném, ha visszaállna a régi rend és nem szokna hozzá, hogy ott görnyedek fölötte napi kétszer, amíg el nem alszik.

2012. ápr. 15. 21:47
 1/5 xStefix ***** válasza:
100%

Szerintem kezdd megint elölről, csak most esetleg kicsit lassabban. Ahogy látod rajta, hogyan működik együtt veled. Ez alkalmanként időigényesebb, mint szigorúan beszabályozni, de hosszú távon szerintem kifizetődőbb.

Én nem pártolom a sírni hagyást, se kicsit, se nagyon...

2012. ápr. 15. 22:18
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez a dackorszak kezdete :), ne lepődj meg ha jönnek majd a hisztik olyan hétköznapi dolgok miatt ami korábban simán ment. Öltözés, fürdés, evés....stb. Kitartást javulni fog majd a helyzet!
2012. ápr. 15. 22:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez tényleg a dackorszak lehet. Akkor pedig csoda kell, hogy mostanában elmúljon.

Nálunk is az elalvással kezdődött, aztán elkezdett egyre csúnyábban enni, ok nélkül hisztizett, nem vette fel, amit rá akartam adni, nem engedte magát pelenkázni... és még sorolhatnám.

Most 2,5 éves és még mindig benne van, pedig sok dolgot megért és el is tud mondani, de ma például 1 óra könyörgés után aludt el fél 10-kor.

Már nagyon várom a végét :)

2012. ápr. 15. 23:42
 4/5 A kérdező kommentje:
Igazatok van, akkor kezdődik a dackorszak. Az elmúlt 2 hétben kezdett el úgy enni is, mint a kismalac, mindent kiborít, leissza magát, van, hogy naponta háromszor kell átöltöztetni.
2012. ápr. 16. 14:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Lehetséges lenne,hogy valami kimaradt a napi programból? Ha korábban volt mese olvasás vagy mondókák szavalása,a játszótér elmaradása vagy bármi olyan ami napirendként funkcionált? Nem vagy feszült az utóbbi időben?
2012. okt. 17. 06:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!