Ilyenkor még lehet tenni valamit a megelőzés érdekében?
Figyelt kérdés
2,5 éves fiam tegnap délután óta köhécsel, de csak ritkán és szárazan, más baja nincs. Azért aggódom, mert legutóbb is ugyanígy kezdődött, és torokgyulladás lett belőle, éjjel kruppos fulladással. Mit csinálhatnék, hogy megelőzzük a komolyabb betegséget? C-vitamint, mézet, lándzsás útifű szirupot kap, a hagymateát sajnos nem issza meg. Ötletek?2012. ápr. 14. 08:25
1/4 anonim válasza:
Folyadék nagymennyiségü bevitele.
Ez majdnem 2x legyen a napi bevitelnek, óránként egy félpohár folyadék minimum. A megbetegedések a kiszáradt sejtekben jól bejutnak és ez miatt jobban terjednek. A sejtek folyamtos átmosásával megelözhetö vagy kevésbé terjed el.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi, erről nem is hallottam még, akkor itatom bőven.
Várok még tanácsokat!
2012. ápr. 14. 09:15
3/4 anonim válasza:
Egy nagyon idős doktornéni tanácsára ilyenkor ha gyanús, hogy betegek lesznek a c vitamin sokszorosát (akár napi 4-500 mg) adom nekik naponta több alkalommal elosztva. Persze csak pár napig lehet, nehogy a veséjüknek rosszat tegyen. Szintén nagyon sok folyadék, az én tutibiztos teakeverékem: hársfavirág-bodza-csipkebogyó-kamilla csak mézzel és citrommal (nem lével) ízesítve.
4/4 anonim válasza:
Szia!
Mivel írtad a kruppot, én csak annyit tudok neked javasolni, hogy száraz köhögésnél adj neki köptetőt, hogy minél előbb átváltson hurutos köhögésbe. Ha hurutosan köhög, a kruppot megússzátok.
Ha viszont éjjel el kezd ugatni, adj neki fél ampulla calcimuscot, vidd a hideg levegőre. Másnap reggel, délelőtt pedig inhaláljon, ha van gépetek. A szobát ne fűtsétek túl, max 20 fok legyen, de inkább annyi se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!