Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek és tapasztal...

Mi a véleményetek és tapasztalatotok a Meningitec védőoltásról?

Figyelt kérdés
Holnap fogja a kislányom megkapni ezt az oltást, a védőnő és a háziorvos is ajánlotta. Ma az egyik anyuka kicsit elbizonytalanított, hogy beadassam-e. Leírnátok tapasztalataitokat ezzel kapcsolatban?

2012. ápr. 11. 22:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Én beadattam, és semmi semmi negatív dolog nem volt, se láz, se kiütés, se bénulás, semmi szörnyűség, se semmi. Nyugodtan adasd be.

Sajnos vmi minimális veszélye minden oltóanyagnak van, de ez vonatkozik a kötelezőkre is...

2012. ápr. 11. 22:32
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Mik a kételyeid? Mivel bizonytalanítottak el? Az én kislányom jövőhéten kapja a 3., utolsó ilyen oltást. Hallottam a mellékhatásairól, de nálunk az első kettőnél semmi sem történt.
2012. ápr. 11. 22:36
 3/11 A kérdező kommentje:

Engem főleg a mellékhatások bizonytalanítottak el, illetve az egyik anyuka, hogy ő nem adatja be, mert a szomszédjában védőoltástól (nem konkrétan ettől) betegedett meg egy kislány, és még 4 évesen sem épült fel teljesen, meg lázgörcsöt kapott.

Most olvastam a betegtájékoztatóját, hogy ha mellékhatás jelentkezik, az nagyon gyorsan, még amikor az orvosi rendelőben van az illető. Ez egy picit megnyugtat, bár isten ments, hogy ilyen legyen!

2012. ápr. 11. 22:43
 4/11 anonim ***** válasza:
Kisfiam megkapta és semmi mellékhatás nem jött ki nála. Nem lázasodott be, egy picit nyöszörgősebb volt. Inkább egy délután nyöszörgés, mint egy komoly fertőzés.
2012. ápr. 11. 22:44
 5/11 anonim ***** válasza:
mi is beadattuk, nem volt semmi baj, se láz, semmi
2012. ápr. 11. 23:55
 6/11 anonim ***** válasza:
megkapta a fiam.semmi gond nem volt
2012. ápr. 12. 07:22
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem mindhárom gyerekem megkapta, az ismétlőt is, és egyiknél sem volt semmifajta mellékhatás.
2012. ápr. 12. 08:26
 8/11 anonim ***** válasza:

Mi beadattuk. 1 hét múlva volt hőemelkedés kb. 1 héten keresztül (nem egyfolytában)

Már volt itt fent hasonló kérdés, és egy anyuka mondta,hogy fülgyulladása lett a babának, de azt mondták neki, hogy ez nagyon ritka.

Én is mindig félek az oltásoktól.

Próbáld meg a homeopátiás kivezetést is közben, homeopátiás gyermekorvost kérdezz ez ügyben. Ők rendes gyermekorvosok, akiknek homeopátiás végzettsége is van.Többet fogsz megtudni a lehetséges szövődményekről tőlük,mint egy sima gyermekorvostól általában (mert komplexebben figyelik a kérdést) de a megoldásra is gondolnak.

2012. ápr. 12. 09:54
 9/11 anonim ***** válasza:
Én beadattam pár hónapja a 2,5 éves lányomnak, mert a városunkban meghalt egy kisfiú Meningococcus fertőzésben, így nekünk a gyerekorvos mindenképpen javasolta. Én úgy tudom, ez egyszeri oltás, nem több részletes, mint ahogyan írta itt valaki. Nem volt semmi baja, tünete tőle, azt hiszem egész életre véd, nyugodtan adasd be.
2012. ápr. 12. 14:14
 10/11 anonim ***** válasza:

Csak az utolsó hozzászólásra reagálnék: a MeningococcusC oltást mi is 3 részletben kaptuk. 1 éves kor előtt az elsőt, majd 2 havonta a következő kettőt.

Lehet, hogy van más formája is...?

2012. ápr. 12. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!