Milyen gyakran viszed KISgyermekedet gyorsétterembe? Bármelyikbe.
Nem azért kérdeztem, hogy vigyem-e vagy sem, mi nem járunk (ráadásul büdösnek nevezik a gyerekek, hacsak elhaladunk is mellette).
Egyszerűen csak kíváncsi voltam.
6 éves a kislány, 1-szer voltunk Mekiben - a 6 éve alatt.
Még jó, hogy tőlünk is 30 km-re van...mert megvallom, én sem részesítem előnyben a gyorséttermeket.
Alkalomszerűen szoktunk menni, husi és krumpli a menü ezen esetekben, mást nem szeretnek.
Barátnőm sosem tenné be a lábát a gyerekkel ilyen helyre, helyette kakaóscsigán és egyéb baromságokon él a gyermek, de szentül hiszi, hogy egy mekis hasábburgonyától gyomorrontást kapna :D
Hát mennyivel egészségesebb egy jó kis liszt cukor égetett tésztadarab cukros gyümölccsel (lekváros palacsinta) vagy egy nudli, császármorzsa, felvágottas kenyér, szörp, puding és még sorolhatnám.
Birom, amikor a kedves anyukák hisztéikusan tiltakoznak a meki ellen, aztán meg otthon eszik a xart a gyerekek. Bocs kérdező, ez nem rád vonatkozik és nem is a válaszolókra :)
hát én egy pl vagyok arra aki nem eszik mekis kaját és arra is aki nem adott még cukrot a gyerekének, aki 14 hónapos. Mindkettőért itt szépen le szoktak pontozni. De nem érdekel. Szénhidrát üres kalória, mi a párommal esszük, de mértékkel, viszont a babának nem adok, amíg nem "muszáj". Nemrég vettem neki kakaót, hogy azért ilyet is lásson, meg persze a kakaóbab egészséges, ha mértékkel fogyasztják. A gyereknek valókban minden volt cukor, úgyhogy olyat vettem, amiben nincs, csak kakaóbab. Ízlik neki. Egyetértek az utolsó válaszolóval a sok péksüti nem egészségesebb a mekis kajánál, de ettől még a mekis kaja sem lesz egészségesebb.
Persze ritkán egyszer egyszer miért ne? De én valahogy nem bírom ezek a gyorséttermeket.
Még nem voltunk és egyelőre nem is tervezzük, hogy megyünk, 2,5 éves a fiam.
Most épp babát várok és szerencsére egyáltalán nem kívánom a gyors kaját, még a szagától is irtózom :)
Én is azon a véleményen vagyok, hogy amíg én tudom szabályozni addig igyekszem egészséges ételeket adni neki. Később valószínű úgysem lehet elkerülni, hogy egyszer-kétszer ott együnk.
Nagyon könnyen hozzálehet szokni ezekhez a mű, felfokozott ízű ételekhez, utána meg csodálkoznk, hogy a gyerek nem eszi a normális kaját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!