Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislányom jövő márciusban...

Kislányom jövő márciusban lesz 3 éves. Ugye jól tudom, hogy most kell beíratnom az oviba, ha azt szeretném, hogy 3 éves korától járhasson?

Figyelt kérdés

Van év közbeni felvétel? Igaz, hogy nálunk semmi esély, annyira nincs hely, azért reménykedek a csodában.

Viszont ha el sem mennék beíratni, akkor a jövő tanévben egyáltalán nem lenne lehetőség ovit kezdeni, igaz? Jól gondolom?

2012. ápr. 8. 22:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Az én fiam most volt március 20-án 3 éves és most írattam be csak az oviba. Szeptembertől fog járni.
2012. ápr. 9. 03:41
 2/7 anonim ***** válasza:
igen,most kell beíratnod de hogy mikortól járhat azt az oviba meg mondják.lehet már márciusba mehet de lehet hogy csak szeptembertől,az ovi válogatja.nekünk küldtek ki papírt az óvodai beíratásról,ő is évközi induló volt nem szeptemberi.
2012. ápr. 9. 07:32
 3/7 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, hogy idén januártól legalább napi 4 órában kötelező az ovi. Szerintem mindenképpen most jelezd, mert így az ovinak is könnyebb.
2012. ápr. 9. 08:29
 4/7 anonim ***** válasza:

utolsó, nem jól tudod... 5 éves kortól kötelező...

majd 2014-től lesz 3 éves kortól kötelező a beíratás...

2012. ápr. 9. 10:53
 5/7 anonim ***** válasza:

Nálunk ez így van kiírva:

Az új oktatási törvény értelmében,a gyermek abban az évben amelynek augusztus 31-éig a harmadik életévét betölti a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson köteles részt venni.

Nálunk már idén be kell íratni azt a gyereket is aki jövő év elején tölti be a hármat,és mehet tavasszal oviba.

2012. ápr. 9. 11:44
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, akkor megyek és beíratom jövő héten.

Az bizonytalanított el, hogy barátnőm kislánya egy hónappal fiatalabb a lányomnál, jövő áprilisban lesz 3 éves. Bement a vezető óvónőhöz megkérdezni, hogy mi legyen a beíratással, és kerek-perec elhajtotta őt azzal, hogy még várólistára/előjegyzésbe sem veszi fel a kislányt, mert nem tölti be a 3. életévét idén dec. 31-ig.

Ráadásul ott van is férőhely elméletileg.

2012. ápr. 9. 19:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Ma 8.29 vagyok. Köszi az infót az oviról.

Annyi minden van, hogy keveri az ember.

Lehet a bölcsivel kevertem, amiért jan. 01-től fizetni kell.

Azért szerintem ha nem is kötelező, jó szólni ha márciusban menne a kislány.

Sok sikert a kérdezőnek:)

2012. ápr. 9. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!