Kislányom jövő márciusban lesz 3 éves. Ugye jól tudom, hogy most kell beíratnom az oviba, ha azt szeretném, hogy 3 éves korától járhasson?
Van év közbeni felvétel? Igaz, hogy nálunk semmi esély, annyira nincs hely, azért reménykedek a csodában.
Viszont ha el sem mennék beíratni, akkor a jövő tanévben egyáltalán nem lenne lehetőség ovit kezdeni, igaz? Jól gondolom?
utolsó, nem jól tudod... 5 éves kortól kötelező...
majd 2014-től lesz 3 éves kortól kötelező a beíratás...
Nálunk ez így van kiírva:
Az új oktatási törvény értelmében,a gyermek abban az évben amelynek augusztus 31-éig a harmadik életévét betölti a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson köteles részt venni.
Nálunk már idén be kell íratni azt a gyereket is aki jövő év elején tölti be a hármat,és mehet tavasszal oviba.
Köszönöm a válaszokat, akkor megyek és beíratom jövő héten.
Az bizonytalanított el, hogy barátnőm kislánya egy hónappal fiatalabb a lányomnál, jövő áprilisban lesz 3 éves. Bement a vezető óvónőhöz megkérdezni, hogy mi legyen a beíratással, és kerek-perec elhajtotta őt azzal, hogy még várólistára/előjegyzésbe sem veszi fel a kislányt, mert nem tölti be a 3. életévét idén dec. 31-ig.
Ráadásul ott van is férőhely elméletileg.
Ma 8.29 vagyok. Köszi az infót az oviról.
Annyi minden van, hogy keveri az ember.
Lehet a bölcsivel kevertem, amiért jan. 01-től fizetni kell.
Azért szerintem ha nem is kötelező, jó szólni ha márciusban menne a kislány.
Sok sikert a kérdezőnek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!