Hogy lehetnék jobb anya?
Jó anya vagy.
Ha nem lennél az, nem is filóznál azon, hogy mit csinálsz rosszul.
Senki nem tökéletes. Hidd el, a kislányod érzi, hogy nagyon szereted, a türelem pedig meglátod, visszajön, ha egy kicsit helyrerázódsz lelkileg.
Ki vagy borulva, ennyi az egész.
Egy ilyen nagy kislányt már rá tudsz bízni valakire pár napra, főleg most nyáron, menj el valahová, és pihend ki magad, mert erre van szükséged!! Nagyon sok minden van a válladon, ha egyedül neveled a gyereket, rádférne, hogy lazíts egy kicsit!
Minden jót!
Hidd el, még akkor is aggódunk azon, vajon biztosan elég jó anyák vagyunk, ha nincs ennyi gondunk, mint neked! :-[[
Nagyon sajnállak...
Az mindenesetre egy jó dolog, hogy eljutottál a felismerésig (ez nem mindenkinek sikerül!), hogy változtatnod kellene, mert ez ÍGY nem jó sem a kislányodnak, sem neked...
Azt tanácsolom, hogy először próbálj a gondolkozásodon gyökeresen változtatni :
- ne azon gondolkozz és őrlődj folyamatosan, ami ROSSZ (pl. nehéz egyedül, meghaltak a családtagjaid, fáradt vagy, kevés a pénzed, stb.), hanem tisztítsd ki az agyad és ezután szedd össze, mi az, aminek örülsz (pl.: egészséges szép kislányod van, te is egészséges vagy, van munkahelyed, szépen süt a nap, minden napra jut ennivalótok, csicseregnek a madarak, stb.)...
- a házimunkáidat csökkentsd a minimumra, helyette többet ülj le a kislányod mellé és játszatok együtt! (bábozást, babázást, varrjatok babaruhákat, társasozzatok, menjetek moziba, menjetek együtt kirándulni, stb.) Ez neked is pihentető, közös élményeitek lesznek, kislányodnak is nagy szüksége van rád!
- minden nap elalvás előtt gondold végig az aznapi eseményeket és szedd össze a JÓ eseményeket... Szedd össze, aznap miért vagy hálás (pl.: hálás vagy, mert a kislányod aznap segített a mosogatásnál, mert aznap jót beszélgettél egy bolti eladóval, mert a munkahelyeden sikerült megcsinálnod az aznapi feladataidat, mert aznap csodásan sütött a nap, mert aznap láttál egy édes katicabogarat)...
Kérd meg a kislányodat, hogy segítsen neked pl. kiteregetni mosás után a zoknikat, bugyikat... Vagy terítsen meg ebédhez, vacsorához... Vagy a boltban segítsen megtalálni ezt-azt (fogalmad sincs, milyen ügyesek a 7 évesek!)... Beszéld meg vele, hogy nagyon sok dolgod van, ezért vagy gyakran ideges, de ha segítene a maga módján, akkor több időd lehetne az együtt játszásokra is!
Tudom, most nehéz elképzelned ebben a kétségbeesett állapotodban, hogyan lehetnél derűs és nyugodt, de hidd el menni fog, ha belevágsz!
Ott kezd el a változást, hogy mindig, mikor egy tükör elé kerülsz, akkor MOSOLYOGJ KEDVESEN MAGADRA!!! :D
(Először ez egy kényszeredett grimasz lesz, de 1-2 nap után kedves mosollyá válik, amit neked is jó nézni.)
Légy kedves magadhoz, a kislányodhoz és mindenkihez, bárkivel találkozol, hamarosan százszorosan száll rád vissza a kedvesség és a jókedv! :]
Próbáld ki!
Nekem ez a módszer bevált, egy olyan kétségbeesett állapotból hozott ki 1 hét alatt, amikor már közel álltam az öngyilkossághoz, amikor azt hittem, nincs más kiut...
A "mosoly-terápiával" kezdtem, utána a pozitív gondolkozással folytattam.
Nyugodj meg, nagyon jó anya vagy, csak most hullámvölgybe kerültél átmenetileg, de sikerülni fog kijönni! Pár hét múlva el sem hiszed majd, hogy mindez veled történt?... :D
Sajnos én is ebben a cipőben járok:(Csak én nem egyedül nevelem őket, de sokat ez sem számít,mert a párom nem kapkodja el,hogy bármiben is segítsen a gyerekekkel kapcsolatban.Dolgozik ,hazajön és leül gépelni....
De igyekszem többet lenni barátokkal,vagy csak többet sétálni,hogy ne legyek túl feszült.És elkezdtem magne b6-ot szedni, attól kicsit jobb.Próbáld meg szedj te is hátha segít kicsit nyugodtabbnak lenned.
Hát igen, elég nehéz a helyzeted, ez tény, de gondolj csak bele a lányodéba. Mamáját, nagynénjét/nagybátyját elvesztette, anyukája meg mindig ideges, kiabál...és persze "nincs" apukája. Nyilván neki sem könnyű.
Először is össze kell szedned magad, amit könnyebb mondani, mint megtenni, nem is tudom, menj bele akár az éjszakába és idd le magad,(persze csak 1x). Utána mindenképpen le kell ülnöd, helyre tenni a dolgaidat.
Tudod, van egy kislányod, és nagy problémái lehetnek neki is, akár még az iskolában is. Segíts neki. Hátha az ő gondjainak a megoldása eltereli egy kicsit a figyelmedet az - egyébként teljesen jogos - önsajnálatról. Természetesen szupermamik nincsenek - én sem vagyok - de nálam ez beválik, hogyha nagyon összecsapnak a fejem felett a hullámok.
Hajrá, biztos megoldod, de erőn felül kell teljesítened, hiszen neked is van életed, lelked, de a lányodéért te felelsz, ápolgasd egy kicsit az ő lelkivilágát, amíg a tiédben is helyre kerülnek a dolgok.
Tudom nagyon nehéz. Ha a fenti tanácsok nem segitenek és ugy erzed egyedul nem tudsz tul jutni rajta ne szégyeld szakember segitségét kérni. Az elsö lépést megteted ez önmagában nagy dolog ha nem megy ne ad fel kérj segitséget. Az vasse rád az elsö követ aki egy ilyen helyzetbe nem omlana össze ez teljesen természetes sajnos de te elég erös vagy hogy tullép ezen. Én bp-en lakom egy éves kislányom és 8 évas fiam vagy. Ha bp-en leksz és szivesen találkozom veled egy jot beszélgetnénk a gyerekek jot játszanak most erre van szükséged. Ha nem a környéken laksz és megirod merre szeritem lenne a környékeden olyan aki hozzám hasonloan segintene neked. Kérlek irj vissza.
Anyukák fogjunk össze és segitsünk neki.
Üdv:Ági
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!