Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek mit tegyek?...

Szerintetek mit tegyek? Gyerektartás probléma!

Figyelt kérdés
Apukának 1 éve kellene fizesse a gyerektartást,fzete 3 hónapot,utána fél évig semmi.Végrehajtást kértem,úgy rögtön volt pénze kifizetni!utána megint fizette 2 hónapig,márciusba semmit megint.Azt állítja,hogy nem kapott fizetést..én nem vagyok hajlandó elhinni../ha én dolgozok,akkor nem tűröm békésen,hogy ne fizessék ki/.Nem adja meg a munkáltatója számát se..mondtam én felhívom!Anno is így kezdődött a nem fizetése..Nem pattognék,de szükségem van arra az összegre,annyi minden kellene akicsinek!!
2012. ápr. 5. 10:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
A gyerektartás elmulsztása bűncselekménynek számít, amit börtönnel is büntetnek Magyarországon. A bíróságon tudod jelezni, és lehet kérni úgy is, hogy bírósági ítélettel/határozattal a munkáltató automatikusan a fizetéséből levonja. Ne foglalkozz vele, hogy neked nem adja meg a munkáltató elérhetőségét, a bíróság ezt majd megszerzi. Ha nem fizet, akkor letöltendő szabadságvesztést is kaphat. A bíróságot meg nem érdekli, miért nem tud fizetni. Ha nincs munkája (hivatalosan), akkor is fizetnie kell.
2012. ápr. 5. 10:21
 2/13 A kérdező kommentje:
Azt mondta,hogy ebbe a hónapba 2 fizut kap egyszerre.Mondtam is neki,hogy a gyereknek nem mondhatom,hogy majd jövőhónapba eszel,meg lesz cipőd,gyógyszered..ő könnyen beszél ott vannak a szülei..a bíróság egy hónap miatt nem fog semmit csinálni..attól tartok.Kérjem,hogy tiltsák le a jövedelmét?és ha nincs bejelentve?!
2012. ápr. 5. 10:25
 3/13 anonim ***** válasza:
A gyerektartást fizető szülő a saját kárára is köteles fizetni menj be a rendőrségre és jelentsd fel, én is ezt tettem!
2012. ápr. 5. 10:29
 4/13 anonim ***** válasza:

Ha van a kezedben hivatalos döntés, hogy fizetnie kell, akkor küldj rá fizetési meghagyást.

Amúgy meg ballagj be a bíróságra, és szólj, hogy nem fizet, majd a bírósági végrehajtó letiltja a jövedelmét.

2012. ápr. 5. 10:34
 5/13 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Egy hónap késedelem után is lehet kérni az intézkedést. Akár rendőrségi feljelentéssel is, ha nagyon sz@rakodik apuka.
2012. ápr. 5. 10:38
 6/13 anonim ***** válasza:
Így van, ahogyan többen is írták. Be kell menni a bíróságra, és fizetési végrehajtást kell kérni. Ezt a bíróság megítéli, és a volt férjed és a munkáltatója majd kap egy levelet, amiben közlik vele, hogy mostmár levonják a fizujából. És akkor automatikusan megkapod majd a pénzt minden hónapban. Ne vacakolj vele, ha a férjed olyan szemét, hogy nem foglalkozik azzal, hogy a gyereknek megadja legalább azt a minimum támogatást, akkor te se legyél őrá tekintettel. Ennyi.
2012. ápr. 5. 10:42
 7/13 A kérdező kommentje:
Van bírósági ítélet,mert anno megpróbálta elvenni tőlem.Legutóbb a végrehajtó,nem csinált semmit,bár akkor nem dolgozott.Igazábból azt szeretném,hogy az az összeg biztos legyen minden hónapba.15.-ig kellene megkapjam,de olyan még nem volt,mindig 25.fele kaptam,ha kaptam..
2012. ápr. 5. 10:44
 8/13 anonim ***** válasza:
6-os vagyok. Ezért mondtam, hogy szerintem nincs mire várnod. Ha most nem lépsz, akkor ez így megy majd a végtelenségig. Apuka kényelmes, mert azt hiszi, hogy ő megteheti, hogy majd fizet, amikor eszébe jut. Te meg mindig kuncsoroghatsz majd a pénzed után.
2012. ápr. 5. 10:59
 9/13 anonim ***** válasza:
Ha megvan a végrehajtói papir, meg a birósági itélet, akkor menj be a gyámügyre, és kérd az állam általi megelőlegezést, és akkor minden hónapban fix hogy megkapod. És az állam majd valamilyen módon behajtja rajta. Nálunk közmunkára fogták. Meg volt emiatt fogdán is! Bátran, mert nálad a labda!
2012. ápr. 6. 09:57
 10/13 A kérdező kommentje:
állam által csak akkor lehet,ha nincs jövedelme,vagy 6 hónapig nem fizet!
2012. ápr. 6. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!