Vinnétek oviba?

Figyelt kérdés
3,5 évesem mióta elkezdte az ovit folyamatosan beteg, 2 hét ovi, 3 hét itthon, volt már hörghurut, mandulagyulladás, orrfolyás, láz. Tudom hogy ez másnál is így van, de 1 hét múlva itt lesz (remélem) a kistesó és félek, hogy ezt a sok betegséget mindet elfogja kapni. Ismerőseim közül sokan mondják, hogy legálább az áprilist hagyjuk ki, főleg hogy akkor szokott lenni a bárányhimlő.
2012. ápr. 4. 13:21
 1/8 anonim ***** válasza:

Szerintem nem éri meg kockáztatni, ha úgyis otthon vagy. Mi pont ezért nem írattuk be egyáltalán az oviba, pedig már elmúlt három, mert jött a kistesó, és mindenhol azt hallottuk, hogy állandóan betegek a gyerekek. Én otthon tartanám, lehet neki is jobb, és nem érzi "kiközösítve" magát, amikor jön a kicsi!

Jó egészséget, és kitartást nektek!

2012. ápr. 4. 13:23
 2/8 anonim ***** válasza:
Én nem vittem már a kistesó születése előtt és utána sem még 4 hétig. De hozzáteszem, hogy nagytesó utána is sorozatban beteg volt, kistesó viszont nem kapta el, először csak 5 hónaposan a náthát. Talán az anyatejnek is köszönhető, nem tudom.
2012. ápr. 4. 13:26
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem is jártak közösségbe a gyerekek. Tény, amíg szoptatod jobb az ellenálló képesség. Nekem még hányós- hasmenős vírust sem kapott el a babám, pedig én elkaptam. De 8 hónapos korától (akkor már tápszeres lett) gyakorlatilag folyton beteg. Az orvos azzal vigasztal, hogy cserébe mire ő közösségbe megy már bivalyerős lesz az immunrendszere.
2012. ápr. 4. 13:36
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Átmenetileg biztos, hogy nem vinném. A betegségek miatt sem, meg azért se, amit az első is írt: ne érezze kiközösítve magát a családból, főleg ne pont akkor, amikor a kistesó megérkezik. Ez nagyon fontos időszak neki is, és lehet, hogy neked egyszerűbb úgy a babával, ha kettesben vagytok, de oda kell figyelni a nagyobbra is, hogy véletlenül se érezze úgy, hogy a kicsi kitúrja őt, vagy már nem szeretitek annyira.

Ha már megszokta, hogy van baba és vágyik vissza az oviba, akkor mehet, korlátozni sem érdemes benne. :D

2012. ápr. 4. 14:01
 5/8 anonim ***** válasza:
58%

A kicsi immunrendszere az anyatejtől erős lesz, nem fogja elkapni a betegségeket.

Ha később el is kapja majd, legalább mire ő is ovis lesz, rövidebb lefolyásúak lesznek a betegségei.

Hogy fogsz elbírni 2 gyerekkel otthon?

Ha van segítséged, akkor jó, de ha nincs, vidd csak oviba, már nincs annyi beteg gyerek, sőt egyre kevesebb lesz áprilisban is.

A bárányhimlőre meg ne is gondolj, mert csak bevonzod...

2012. ápr. 4. 14:30
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon nehéz a kérdés, mert nem tudom, hogy fog hozzáállni a picihez, meg ugye azt se szeretném, hogy elszokjon az ovitól, de viszont nem szeretnék betegséget se. Nem tudom mennyi ideig fogom tudni szoptatni, remélem sokáig, de sajnos elsőt se tudtam csak 2 hétig.
2012. ápr. 4. 16:06
 7/8 anonim ***** válasza:
37%

Mi az hogy, hogy fogsz elbírni két gyerekkel otthon? Nagyanyáink hogy bírtak el tízzel, sokkal több házimunka mellett?

Ismerősöméknél anyatejes a kicsi, mégis mióta megszületett szinte azóta beteg, mert a nagy oviba jár. Mi nem írattuk be a nagyot, majd szeptembertől. Bőven elég lesz akkor betegeskedni egy egy évessel,mint most egy újszülöttel.

2 gyerekes anyuka

2012. ápr. 4. 18:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Utolsó! Maximálisan egyet értek veled, főleg abban, hogy nagyanyáink is elbirtak a gyerekekkel, nem kettővel, akár 10-el is. Nem akarom csak azért vinni, hogy ne "aggasson" itthon. Ja, és én is láttam már köhögő anyatejes gyereket.
2012. ápr. 4. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!