Szerintetek mitől fájhat (és fájhat-e egyáltalán) két és fél éves kisfiam szeme?
Figyelt kérdés
Bölcsibe jár a kicsim, a gondozónők nem mondják, hogy panaszkodik, de itthon naponta többször is elmondja, hogy fáj a szeme (csak a bal szemét mutatja). Nem tudom, hogy valóban igaz-e, de szerintem igen. De mitől lehet? Nem piros neki, nem véres, nem látok semmiféle elváltozást, hiába nézem. Gondoltam már a kancsalságra is (bár szerintem az nem fáj, én is szemüveges voltam kiskoromban, de nem fájt a szemtengely-ferdülés). Szerintetek mitől lehet? Vigyem orvoshoz? Szemészetre kell beutaló? A férjem azt mondja, hogy ne foglalkozzak vele, ha annyira fájna neki, már sírna. De nem sír.2012. ápr. 1. 17:11
1/5 anonim válasza:
Komolyan kell venni. Azert egy 2,5 eves mar sir mindenert. En a gyerekorvoshoz vinnem, majd szemeszetre.
2/5 dexter4 válasza:
Mindenképpen vidd el szemészetre. Az én kisfiamnak sajnos retina leválása van, de ha már fáradtabb, akkor is fáj a szeme. Ő sem sír, csak dörzsöli, és kérdésre mondja hogy fáj. Számos ok lehet, ami fájdalmat okozhat neki és külsőleg nem látszik semmi. Lehet egy kis szemszárazság, ami irritálja, és műkönny használattal elmúlik. Szóval szerintem vidd csak el nyugodtan, nem kell beutaló. Ha nincs semmi gond, akkor megnyugszol.
3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm nektek a válaszokat, most a szünetben el is fogunk menni szerintem egyenesen a szemészetre, ha nem kell beutaló, mert a mi gyerekorvosunk nem igen szereti, ha láztalan, betegségtünet-mentes gyereket viszünk hozzá.
2012. ápr. 2. 08:07
4/5 anonim válasza:
Nálam 6 évesen úgy derült ki, hogy szemüveg kell, hogy fájlaltam a szemem (mert hamar elfáradt).
5/5 dexter4 válasza:
Nyugodtan vidd, a gyerekorvos valószínű azért mond ilyet, hogy nehogy ott szedjetek össze valamit. Drukkolok Nektek, hogy ne legyen semmi gond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!