2 éves és 3 honapos kisfiu nem beszél. Csak mama, baba,
papa, kaka ebbe, nagyjábol ennyi? Egyáltalán fog valaha
beszélni?
Figyelt kérdés
orvos azt mondta 3 éves korig,nem gond,és nem küld vele shová sem.de én aggodom.mindent megért,teljesit,de én már nem hiszem h ennek köze van a beszédhez.egyszerüen nem ,képtelen kimondani valamit,szoktam mondani,monja hogy popo,azt ugy mondja,h pöpö,a kö az kó,teljesen mást mond.egyszerüen nem tudja a betüket formázni.mit tegyek hogy segitsem öt?semmi hinta meg ilyenek nem válnak be,egyéb?
elhiszem, hogy ez téged nyugtalanít, de várj még egy kicsit
a kisfiúk tényleg lassúbbak a beszédfejlődésben, adj neki időt
ha erőlteted, azzal nem segítesz neki, sőt...
2012. márc. 31. 13:29
2/10 anonim válasza:
Nyugi, sok gyerek akkor kezd el folyamatosan beszélni, amikro bekerül közösségbe. Türelem, amúgy mi is így vagyunk, mindent ért, de nem beszél. 2 éves.
2012. márc. 31. 13:44
3/10 anonim válasza:
Én megértelek! De hidd el nincs gond. Az én fiam sem beszélt ennyi idősen csak halandzsázott. Pl decemberben volt pont 2 éves és 3 hónapos a bogyó és babócára azt mondta tato-tato. Most meg már szépen mondja hogy bogyó és babóca. Egyik napról a másikra megeredt a nyelve kb 2 hónapja. Mindent mondd már, persze nem mindent tök tisztán, de érthető idegeneknek is. Ja és mondatokban beszél. Én is azt hittem soha nem fog magyarázni de tévedtem :) Most sokszor azért könyörgök, hogy 5 percig hallgasson :D Ne aggódj, beindul lassan a kiskrapek és le sem tudod lőni! :)
2012. márc. 31. 13:46
4/10 A kérdező kommentje:
végül is csak várni tudok,nmondtam nálunk gyerekorvos 3 éves korig nem foglalkozik vele,és nem küldi semmilyen vizsgálatra sem.azért én akkor is aggodok,tudom ne hasonlitsak,de olyan rosszul esik,hogy más gyerek már szépen beszél ennyi idösen.én csak arra lettem volna kiváncs h nem e lehet valahogy valamilyen trükkökkel segiteni neki.néha olyan frusztrált,ideges ö is,hogy nem tudja rendesen kifejezni magát,mert néha én sem értek mindent amit mutogat.pedig járunk közösségbe,jártunk játszoházba,jo idöbe játszotér,mindenhol gyerekek.nem tudom még mit tehetnék.
2012. márc. 31. 13:55
5/10 anonim válasza:
én nem vártam és újra így tennék. elvittem a korai fejlesztőbe, felmérték, kaptunk tsmt tornát. most 2 éves, 3 hónapos és 1 hónapja beszél!
kb. 2 héttel azután kezdett el beszélni (nem szavakat, mondatokat!) hpgy elkezdtük a terápiát.
szerintem ha rossz érzésed van akkor menjetek. nem hiszem, hogy az a jó ha ölbetett kézzel ülünk míg a gyerekünk hátrányt, hiányt szenved valamiben.
ráadásul ez a 3 éves kor is olyan hülyeség! annyiszor mondták nekem is! jajj, majd ha 3 éves lesz... ja! az oviban meg feltétel a folyékony beszéd! akkor hogy is van ez? :S
2012. márc. 31. 15:26
6/10 A kérdező kommentje:
azért ne tulozzunk,mert oviba nem feltétel a folyékony beszéd,söt,azt mondták h ott az sem baj,ha nem beszél.nekem most szeptembertöl megy ,ott csak a szobatisztaság a lényeg.de azért köszi,megteszek mindent.köszi a válaszokat!
2012. márc. 31. 17:14
7/10 anonim válasza:
5. jártál már óvodában kiscsoportban? Kétlem.
2012. ápr. 1. 18:39
8/10 anonim válasza:
5. vagyok. nálunk feltétele...
igen, jártam már. most voltunk nyílt napon. arról nem én tehetek, hogy helyhiány van és ilyeneket kötnek ki.
2012. ápr. 1. 21:26
9/10 A kérdező kommentje:
mondjuk nálunk az oviba nem feltétel a beszéd,csak a szobatisztaság.ugy látszik mindenhol más a trend.na mindegy nem is az ovi miatt,csak ugy aggodom,h még nem beszél.
2012. ápr. 2. 13:28
10/10 A kérdező kommentje:
söt 2,5 évesen mehet oviba,már felvagyunk véve,mert már szobatiszta
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!