Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvoda mellett transzformátor...

Óvoda mellett transzformátor állomás (5m-re). Egyébként szép ovi, zöld ovi, más "kivetnivaló" nincs. Járatnád a gyermekedet ilyen oviba?

Figyelt kérdés

[link]

Ilyen, csak nagyobb méretű ennél, közvetlen az ovi kerítésénél.

2012. márc. 28. 18:11
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszi a te válaszodat is. Ma voltam mégegy oviban, ott is túljelentkezés van. Akárhova mentem be a körzetesen (trafóház) kívül, lepattintottak, hogy úgysem lesz hely. Most, ha én beíratom egy nem körzetes oviba az én szeptemberben töltő: 3év9hós gyerekemet, akkor 1. elutasítanak helyhiány miatt, 2. nem kötelező, csak 5 évtől az ovi, 3. úgyis itthon vagyok a kicsivel.

Bele sem gondolnak, hogy ekkora gyereknek már kell a társaság, a társakkal fejlődni.

Ha pedig leírom, hogy a trafóház miatt nem akarom a körzetesbe járatni, körbe nevetnek vagy nem?

Megfellebezzem és az ok a be nem bizonyított rákkeltő hatás? tuti hülyének fognak nézni.

Jaj, mitévő legyek??????

Se csókosom, se ismerősöm......

2012. ápr. 17. 22:00
 12/17 anonim ***** válasza:

"Költözz" máshová, hogy legyen több körzetes ovi... Az ideiglenesen bejelentett lakcím is elég ;)

Én egyébként nem pánikolnék a trafó miatt... Annyi villanydrót, elektromos kütyü, atomreaktor és még ki tudja mi minden, (amiről nem is tudunk) vesz minket körül, hogy szerintem ezek összhatása mellett egy trafó az ovitól nem messze már nem oszt nem szoros. Gondolom nem az udvaron van, nem másznak rá a gyerekek, nem amellett alszanak... nem érintkeznek vele többet, mint pl. te azzal a dobozzal ami a ház előtti oszlop tetején virít...

2012. ápr. 18. 19:24
 13/17 A kérdező kommentje:

Hát közvetlenül a kerítés mellett van, 10mx5m-es, igen nagy és zúg. elmü szerint gáz, hogy zúg, mégsem csinálták meg az elmúlt 2 hét alatt.

Egyébként költözésnél igen, néztem, hogy a házunk alatt ne legyen ilyen, se a környéken. Itt nincs légkábel sem. Nekem ez mindig fontos volt.

Beszéltem az ovival. Ez 3 oviból áll, kicsit messzebb van az egyik tagóvoda, 20 perc séta, ott elmondtam a kételyemet, megértették, és mondták, hogy semmi gond, akkor vigyem a fiamat hozzájuk, írjam ezt rá a jelentkezési lapra. Ez egy gyönyörű ovi, forgalomtól elzárt helyen és trafot sem láttam a környéken.

Van egy 1 éves kislányom, aki rendellenességgel született és a Willms tumorra 600x nagyobb az esélye. És ő is jön majd velünk minden reggel. De amúgy is.....Nekem ez fontos, hogy ne legyen ott.

2012. ápr. 18. 20:29
 14/17 anonim ***** válasza:

Remélem, otthon nincs semmilyen villamos berendezésed.

Mert az átlag háztartási villamos berendezés az nagyobb hatású a gyermekedre nézve, mint az óvoda melletti létesítmény. Villamossal se vidd sehová! A metróról nem is beszélve. Vasútállomást, trolivezetékes utcát nagy ívben kerülj el... ezek mind nagyobb veszélyt jelentenek.

2015. nov. 22. 13:00
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszi kedves utolsó. Már 3 éve tettem fel a kérdésemet és igen, nem oda írattam a gyerekemet :D Igazad van, kertvárosban élünk és nincs sok háztartási gépünk :D Trolira tán 5x szálltam életemben :) 40 év alatt :)
2015. nov. 29. 21:49
 16/17 A kérdező kommentje:
Egyébként most, hogy írod, se villamos, se troli, se olyan ház, ahol az alagsorában van a trafó nem találkoztak a gyerekeim :D Sőőőőt, magasfeszültségű távvezeték sincs felettünk. LCD tévé a szekrény tetején, napi max. fél óra. És a hajszárítás. Mosógépet sem ölelik, más nemigen van itthon :D....... Ja. és virslit sem adok egyik gyermekemnek sem a három közül ;)
2015. nov. 29. 21:56
 17/17 anonim ***** válasza:

Ha ezt így meg tudtad oldani, az jó. Én ugyasn kételkedem benne, hogy nincs asztali lámpája, ha iskolás lett, de hagyjuk. Amellett, hogy babona az egész, a lelki nyugalom az kell, és ha az egyszer megrendül, az úgysem áll helyre. Én itt (is) csak azt tanácsoltam kérdezőknek, hogy ha ennyire izgatja a kérdés, ne vegye meg a szóban forgó ingatlant (ha vásárlásról volt szó).

Jövő nyáron nyugdíjba megyek, lesz időm, és ha elárulod, hová adtad a gyermekedet oviba, és hol van ez a zúgó szörny, szívesen mérek mindkettőben hálózattól eredő "elektroszmogot".

Addig is, ha bírod az angolt, az egyetlen alapos mű ezen a téren az ez: [link]

2015. nov. 30. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!