3 éves gyermeketek tud színezni?
Figyelt kérdés
a lányom összevissza firkálja a színezőt nem érti ha mondom hogy maradjon a vonalon belül.Több anyuka mondta már hogy az ő gyereke már szépen színez.2012. márc. 28. 11:23
1/10 anonim válasza:
:D ja persze, ha elég nagy az ábra. Enyém is inkább átfirkálja, mint kiszínezi, de megdicsérem, majd később jobb lesz.
2/10 A kérdező kommentje:
köszi a biztatást!van egy 12 éves lányom fogalmam sincs mikor kezdett színezni,de nem is görcsöltem rajta.
2012. márc. 28. 11:30
3/10 anonim válasza:
3 évesen kezdte az ovit, akkor még ő sem tudott vonalon belül maradni, sőt, már annak örültem, ha egyáltalán a lapon marad. Fogot egy ceruzát és ahogy bírta, össze vissza. :) Azóta eltelt néhány hónap és hihetetlen, hogy mennyit fejlődött!!! Szinte már alig megy ki a vonalról, több színnel fest. Mikor először láttam, alig akartam elhinni, hogy tényleg ő festette ki. Egyébként látni, hogy mekkora különbségek vannak, ki vannak rakva a rajzok. Az egyik gyerek már felismerhető emberkéket rajzol, a másik meg csak vonalakat, irkafirkát. De mondta az ovónő, hogy ez természetes, hiszen más az érdeklődési körük. A lányok jobban szeretnek rajzolni, így ők hamarabb ügyesebbek, a fiúkat inkáb a kocsitologatás köti (persze kivétel mindig van). De ez így természetes! :)
4/10 anonim válasza:
Hát nem tudom ez olyan érdekes kérdés. Kíváncsi lennék "nagykönyv szerint" ez hogy van..
A lányommal hétfőn voltunk a leendő ovijában ilyen nyílt napon ahol programokat csináltak nekik leendő kiscsoportosoknak. Szeptembertől kezdődően tehát a csoport nagyrésze még csak 2.5 éves mint a lányom,vagy kicsit nagyobb csak. És az óvónők színezőt meg kifestőt adtak meg hogy melyik kezes a gyerek meg hogy szépen fogja e már a ceruzát!! Nekem ez olyan furcsa hogy ceruzafogáshoz ragaszkodnak 2.5-3 évesen és színező aprólékos kiszínezéséhez? Szóval válaszolva a kérdésre, nem, nem tud színezni csak így belefirkál a dologba általában oda vissza satírozva vagy körkörösen és ennyi.
6/10 anonim válasza:
Nekem fiam van és nem igazán érdekli a színezés. Néha rájön, hogy rajzol, meg színez, akkor próbál bent maradni a vonalon belül, de így hamar megunja és elkezdi az egész lapot színezni. Viszont az ovinkban van egy kislány, ő fél évvel idősebb a fiamnál, ő szinte egész nap csak rajzolna és színezne, ha tehetné. Aprólékosan, órákig képes egy helyben ülni és színezgetni, és tényleg nagyon szépen vonalon belül marad. Nekem óvónő az anyukám, ő azt mondta, hogy nem gond, ha kifut a vonalból, majd olyan 5-6 éves korra "elvárás", hogy tudjon önállóan rendesen kifestőzni.
7/10 anonim válasza:
3 évesen még kicsi hozzá, hogy vonalon belül maradjon, azzal pedig ártasz neki, ha mindig rászólsz, hogy így meg úgy csinálja, mert így nem fejlődik a kis fantáziája. Hagyd békén, hadd színezzen úgy ahogy ő akar.
8/10 anonim válasza:
állítólag nem is szabad, ilyen kicsinek vonalon belül színezni valamit.hatalmas nagy fehér lap egy ceruza és had húzza.nekem egy logopédus csaj leszedte a fejem amikor megkérdeztem milyen szinezőt vegyek 2,5 közel 3 éves gyerekemnek,semmilyent mondta.majd 5 évesen.majd elmagyarázta mennyire nem jó,és nekik mennyire jó ha összevissza firkálnak ide meg oda.keresztül meg kasul.azóta el is felejtettem a szinezőt.
9/10 anonim válasza:
Igaz az én fiam már lassan 4 éves lesz,de még nem tud igazán színezni. De 3 évesen biztosan nem tudott,na ahhoz képest már ügyesebb. Én hordom őt magán úton logopédiára,és a logopédus mindig ad neki házi feladatnak színezést,mert állítólag a jobb-bal agyféltekét fejleszti. Tehát fontos,hogy előbb-utóbb színezzen.+ segíti a koncentrációt,hiszen ahhoz hogy a vonalon belül maradjon kell a koncentrálás. Amennyiben nem tudja rendesen fogni a ceruzát(ahogy az én fiam sem)úgy még nehezebben színez ami nem eredményez sikerélményt!De a 3 évesek szerintem még nem igazán tudnak színezni és rajzolni persze vannak kivételek!
10/10 anonim válasza:
Az én kisfiam 2,5 éves és őt sem érdekli igazán a színezés. Néha rájön, akkor igen, de vonalon belül meg aztán pláne nem tud maradni. Ő egész nap a különféle járműveivel játszik + az apukájával az udvarunkban az állatainkkal van el. De én nem is erőltetem. A vezető óvónő a rokonunk és azt mondta h egyáltalán nem baj, majd az oviban....szeptemberbe megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!