Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Antiszociális ADHD-s gyermek?...

Antiszociális ADHD-s gyermek? Képessé válik majd a fiam arra, hogy beilleszkedjen, alkalmazkodjon másokhoz?

Figyelt kérdés

6 éves fiam ADHD-s ,mindig mindent azonnal szeretne,kérés nélkül,tiltás ellenére is elszedi más gyerekek játékát,ha határozottan rászólok,hogy nem kapta kölcsön el sem kérte és azonnal adja vissza ,mert a másik kisgyerek már sír,akkor például fogja a drága kerékpárt és jól földhöz vágja és még mond valamit abból a palettából ami jól tud,hogy "tiltott szó" kategória.

Szándékosan és élvezettel cukkol másokat,hiába a büntetés,a rászólás ,fenyegetés ördögi vigyorral tovább folytatja bármi is legyen a büntetése az sem érdekli,fut,szalad,kerget,ijesztget ,fellök másokat,lehet,hogy ő játéknak fogja fel.

Ma például egy kislányt csak,mert nem adta oda neki a kerékpárját jól megcsípett,majd jól meglökte.Mikor kértem,hogy kérjen bocsánatot tőle mormogott egy nagyon csúnya szót a kislányra félhalkan.Határozottan és erőteljesen rászóltam,hogy most aztán irány haza és most egy órát a büntetőhelyen lesz,szégyelje magát azért,hogy így viselkedett,ekkor elkezdett nagyon sírni,hogy ő azért volt ennyire durva,mert iszonyú fáradt,verni nem szoktam,bár már sokan tanácsolták...

Korán keltünk ma reggel biztosan kialvatlan is volt ,mert már reggel vérvételen és kontrollon jártunk és ha fáradt ,vagy bármi miatt nyűgösebb akkor mégkevésbé képes fékezni az indulatait,gyakran nem ismeri fel,hogy melyik fizikai szükséglete nincsen kielégítve(szomja,éhes,fáradt,pisilnie kell),nem kér segítséget,hanem őrjöng,majd ha rájövök,hogy például éhes lehet és eszik egy perc alatt javul a helyzet.

Nagyon el vagyok keseredve,mert itthon normálisan élünk,szeretjük,vannak korlátok,határok,fejlesztésekre járatjuk,még az utolsó fillérünkből is,de semmi sem segít a gyerek ugyanolyan mint volt.

A kishugát nem szándékosan,de figyelmetlenségből (szaladt és elvesztette az egyensúlyát) fellökte,arccal a betonra esett,felhorzsolódott a homloka,orra,szája,nagyon be is duzzadt az orra és a szája,orrröntgenre mentünk vele ,mert félő volt,hogy eltörött az orrcsontja,ekkor megijedt egy napig vigyázott is a kishugára jobban,de most pár nap elteltével ugyanúgy veszélyt jelent rá nézve.

Nem is csodálkozom,ha lassan egyik anyuka sem fogja engedni a gyerekét vele játszani.

Az óvodában már inkább rá sem kérdezek arra,hogy mi újság vele,hogyan viselkedik ott.

Saját magával sincsen sokszor kibékülve,ilyenkor sír,nyűgös,indulatos,nem engedi nyugtatgatni,vígasztalni magát.

Ha átlagosan képes viselkedni már azért is megdícsérem,elnézem azt,hogy túlmozgásos,de azt nem engedem,hogy alapvető társadalmi normáknak ne tegyen eleget,tisztelni egymást,nem bántani másokat !

2012. márc. 26. 14:18
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm,hogy ilyen sok hasznos dolgot írtál!

Létezik egy nagyon szerethető,igen jóhumorú kedves énje is,ha fizikailag rendben van,nincsen ennyire nagyon elfáradva+túlfegyelmezve,mert ettől teljesen felpörög.

Sokszor felmentem magam előtt,hogy nem direkt csinálja ,sajnálgatom is,hogy ez neki sem jó,nem tehet róla.Egyik nap édesapám mondta rá,hogy DIREKT csinálja ,hogy másokat idegesítsen,de talán nincsen rá képessége még,hogy jobban kontrollálja saját magát.

KÖszönöm amiket írtál,mert érzem,hogy ez a jó és helyes hozzáállás,többször át fogom olvasni amiket írtál nekem!

2012. márc. 26. 14:51
 12/14 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Örülök, hogy nem vered a gyerekedet.

Ès szerintem nincs akkora gond mint te gondolod. Mikor egy csupa jó gyereket látok, ahol a szülök és a látottak alapján is azt veszem észre hogy a gyerek szuper jó, ott elgondolkodom mit kell a gyereknek megtennie, kiállnia hogy ezt elérje. vannak nyugodtabb gyerekek, de szerintem ha egy gyerek túl jó, ott problémák vannak.

Esetleg próbálj nevelési könyveket olvasni, több fajtát, így több tanácsot kapsz. Az a megfelelö könyv (és szakemrber ), aki nem megmondja mit tegyél,hanem tanácsot ad, külömbözö negatív szituációkat elövéve, vezet rá hogy is lenne egyszerübb.

Amúgy hallottam olyat hogy a nevelési tanácsadó verést mondott a szülöknek.

2012. márc. 26. 15:08
 13/14 A kérdező kommentje:

Nevetnél ha láttnád hány nevelési könyvem van itthon és ebből több kifejezetten a hiperaktív gyermekek szüleinek íródott.

A nevelési tanácsadó a mi esetünkben nem volt túl hasznos,az ott kapott (egymásnak ellentmondó)tanácsokat kipróbáltam nulla sikerrel,aztán én magam igyekeztem kitapasztalni hogy mikor mi válik be,arra én is többször rájöttem,hogy ha ellenségesen büntettek,akkor az dacot,ellenállást vált csak ki,nem szófogadást,belátást.

Tudom,hogy ezzel az idegrendszeri mássággal élve sem a gyereknek nem könnyű és a szülő sem tud soha könnyen boldogulni,olyan megoldás nem létezik,hogy egycsapásra megoldódik a probléma ,megváltozik a gyerek teljesen,ilyesmit nem is várok már,de vannak helyzetek ,mint például ma is...

Húúú....visszagondolok dolgokra és máris másképp látom a mai napot.hiszen amikor a kislánnyal játszottak egy másik anyuka rákérdezett,hogy kimondták e rá,hogy hiperaktív,hogy ennyire eleven,meg a gyerek füle hallatára azt is mondta,hogy majd jól megbüntetve megtanulna viselkedni (ekkor még csak szaladgált a holtfáradt,túlpörgött gyerekem) ,majd én a többi anyukának is megfelelnivágyásból próbáltam jó erőteljesen fegyelmezni.

Köze lehetett ennek is ahhoz,hogy végül a kislányon töltötte le a dühét,miközben hallotta amiket mások mondanak róla.

2012. márc. 26. 15:29
 14/14 anonim ***** válasza:
Az enyém "simán" magatartás zavaros. A társasjátékozás nálunk is gond volt: erre is kaptunk tanácsod a pszichológustól. A játék elején meg kell beszélni, hogy engedélyezett X számú csalás. Sok kisgyerek képtelen elfogadni, ha veszít. Így ők is élvezik a játékot. Idővel pedig elfogadják, hogy mindig nem lehet nyerni.
2012. márc. 26. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!