2 éves körüli gyermeketeknek mit adtok inni napközbe? Egész télen teát ivott de most már meleg van. Pl. Szörp?
Szerintem az instant teának inkább van mellékíze, mint a hagyományos baba, vagy gyümölcsteáknak akár beízesítve is.
Mi fele-fele arányban szoktuk adni, szóval iszik vizet is, de iszik azért teát is, vagy egyéb gyümölcslevet. A lehűtöttet pedig gondolom úgy kell érteni, hogy nem melegen, vagy nagyon langyosan adja, de nem jéghidegen.
2éves kislányom kb 3hónapja iszik gyümölcslevet,de abból is a max 25%-ost,a többi nem kell neki. Pedig adtam már minden félét. Legtöbbet vizet iszik,vagy üres teát,ritkán instantot. Szörpöt soha nem kapott még,mi sem isszuk.
Szerencsére szereti a vizet,és néha kap pár korty enyhén bubisat is. Egyszer az apja adott neki a szénsavas vizéből,utána kérte hogy bubisat akar.
Én megdöbbenve olvasom, hogy sokan ásványvizet adnak a gyereknek. Szerintem ez nem helyes, hiszen meg kell nézni, mit is tartalmaz, ásványvizenként nagyon eltérő. Tehát mennyi vanádium, króm, mangán, vas, kobalt, nikkel, réz, cink, arzén, bróm. Olyanok is vannak, amelyek a szervezet számára előnyösek, de nem nélkülözhetetlenek. Ilyenek pl. a gallium, a germánium, a rubídium. Mindkét csoportra igaz, hogy csak kis mennyiségben fejtenek ki pozitív hatást, nagy mennyiségben mérgezőek.
Egyes nyomelemek egymás hatását fokozzák, mások ellentétes hatást kifejtve semlegesítik egymást.
Én azért óvatosan bánnék még az ásványvizekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!