9 éves kisfiam most (Hétfőn) volt orvosnál. Az iskolaorvosnál volt az osztályával és az orvos adott neki egy papirt miszerint kivizsgálásra kell mennie a fütyi(je) mérete miatt! Szerintetek ez normális?
Nem gondoltam volna, hogy ilyet is vizsgálnak a suliban???!?!?!?!?!
Nekem is 9 éves a nagyobbik fiam és nálunk ilyen nem volt.
Milyen szurit ksptak?
Én ne tudok róla, hogy ilyen korban kapni kellene és a sulinak is vége, tehát nem is fognak.
előző
Koszi.
Majd megkérdezem a dokit,a picivel úgyis kell menni.
A fiam csak mondta volna, ha kaptak, bár ki tudja:-))
Az influenza nem kötelező és nem is most adják. Ennyi az oltásról
Azt nem tudom,hogy az iskola orvosnak kell-e szűrnie a "fütyit".
Nem mondtam,hogy hazudott volna. Csak azt mondom,hogy az influenza elleni oltás nem kötelező oltás.
De egyébként ne a gyerektől kérdezd milyen oltást kapott,mert ők nem biztos,ohgy pontosan emlékeznek a nevére. Nem azért mert,hogy buták, csak ezeknek az oltóanyagoknak különleges nevük van. S egy 9 éves gyerek jobban izgul annál egy ilyen alkalommal, mint hogy mindent pontosan megjegyezzen.
Hívd fel az iskola orvost és kérdezz rá.
Kötelező védő oltások a 2004 előtt születettek esetében az iskolában: 6 évesen DPTIII+OPV aztán VI. osztályban 11 éveseknél DT. és MMR újra oltás és VIII Hepatitis.
Ezt a fiam oltási könyvéből írtam ki. Szóval ezért nem értem.
S még egyszer leszögezném nem hiszem azt, hogy hazudott volna a kisfiad, csak furcsállom ezt az oltást. Ezért én a helyedben rákérdeznék az iskola orvostól.Illetve a feltett kérdésedre is megkérdezném a választ.
Gyerekorvos mellett dolgoztam aki iskola orvos is volt, kisvárosban. Nem emlékszem,hogy szűrt volna "fütyit" de ettől még lehetsége. Mindenesetre érdemes utűána járnod.
még egy dolgot megnéztem neked: Ajánlott oltások vannak még 9 éves korban. Ha ilyen oltás kaptak akkor ahhoz előbb szülői beleegyezést kellett,hogy kérjenek írásban tőled: ezek a az oltások: Bárányhimlő, menncgococcus c,influenza, kullancs, hepatitis A, HPV.
Szóval az oltás ha influenza oltást kapott nem kötelező oltás ezért nem értettem. De erről neked is tudnod kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!