Természetgyógyászattal kapcsolatban tapasztalatok? Volt akinek bejött?
Lányom 4 éves, és elég sokat beteg az oviban, sajnos. Antibiotikumot, vitamint már annyit kapott, hogy szerintem ha összeszámolom 100 e Ft nem takarná be. Most voltam természetgyógyásznál a derekammal, és azt mondta, hogy a gyereket is tudná kezelni. Mert hiába adok neki vitamint, ha mondjuk a tüdeje, vagy a gyomra van legyengülve, és onnan támad a betegség. Van valami gépe, amivel meg tudja nézni, hogy melyik szerve van legyengülve, és arra vannak különféle gyógynövényes szerei. Persze nem olcsó...
Nem tudom érdemes ezzel foglalkozni? A férjem szerint humbuk az egész. De már nem merek több antibiotikumot adni a gyereknek. A derekamat egyébként mindig szépen helyreteszi, azzal nincs panasz.
Személyes tapasztalatom nincs, de én hiszek benne.
Inkább ez, mint a sok gyógyszer.
Nekem sincs tapasztalatom ezzel (szerencsére nem volt nagy betegsége még a gyerekemnek), de mivel ismerek gyógyszeriparban dolgozót, azt gondolom, a gyógyszereket is sokszor csak tippre adják az orvosok, és sajnos elég nagy lobbi áll mögöttük (ld. a nem kötelező oltások ügyét pl.). Szóval ha nem egy sarlatánról van szó, és neked használt, akkor miért ne tedd meg, hogy a gyerekedet nem akarod mérgezni a sok sz***ral?
Rokonom dolgozik biorezonanciás gépekkel, azt mondja, hatásosak. Persze az a legjobb, ha a természetgyógyász nem zárkózik el a „hivatalos” orvostudománytól, és ha olyan a probléma, amit nem tud kezelni, elküld dokihoz.
Én egyszer próbálkoztam a gyerekkel homeopátiás orvossal, az nekünk nem jött be, de emberileg volt gáz.
A gyógynövények nagyon hatékonyak tudnak lenni, de meg kell találni a megfelelőt a gyereknek.
A természetgyógyászok között is van jó és jobb is. Érdemes mindenképp olyanhoz menni, akiben megbízol, akiről ismeretségi körödben csak jókat hallottál.
Jó a reiki is a gyerekeknek. A homeopátia nekünk egyelőre nem jött be, azzal szemben én szkeptikus vagyok, vagy csak jó doki kérdése az is, nem tudom.
Szerintem valószínűleg természetgyógyásza válogatja - ugyanúgy, mint az orvosoknál vagy minden más szakmában, itt is van, aki csak a pénzre hajt, van, aki meg tényleg elhivatott.
Beteg gyermekkel nincs tapasztalatom, de természetgyógyász által ajánlott gyógynövények nekem sokat segítettek már (autoimmun gyulladásnál, teherbeesésnél). Szerintem, bár nem vagyok gyógyszerész, a gyógynövényekben persze, hogy vannak hasznos hatóanyagok, nem hiába használják őket szerte a világon évezredek óta (sőt még egyes állatok is :))
Legjobb talán, ha olyan természetgyógyászt kerestek, akinek orvosi papírja is van és ismerősök ajánlják...
Ismerősök ajánlották. A tesómat meddőség ellen kezeli, de eddig nem sok sikerrel. Az orvosok már lemondtak róla, én nem hiszem, hogy ő bármit tudna ezzel kezdeni.
orvosi papírja szerintem nem sok természetgyógyásznak van, mert a kettő valahogy kizárja egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!