Hogyan szerelitek le finoman a játszótéri nem szimpatikus anyukákat?
Eddig még nem kerültem ilyen helyzetben, de most nem tudom hogyan csináljam. 2 éves a kisfiam. Kb mikor 15-16 hós volt, megismerkedtünk a játszón egy anyukával, 3-4 hónappal kisebb kisfiúval. Már akkor is tök fura volt, pl a kisfiam mászott fel a várra, oda jött az ő kisfia is, aki persze még sokkal inkább figyelemre szorult, az anyuka közben a kb 6-7 méterre levő padon ült, cigizett és odakiabál nekem, hogy tudnék-e figyelni az ő gyerekére is, míg mászik fel a várba. Vissza kiabáltam, hogy nem, mert elég nekem egy dülöngélő kisgyerek, erre jött is és foglalkozott a fiával. Aztán valahogy eltűntünk egymás szeme elől, az ő kisfia bölcsis lett, mi meg éltük tovább a kis életünket.
A héten megint előkerült, mint kiderült együtt fogunk manótornára járni. Ő rögtön megörült nekem ill. annak, hogy még nem jár bölcsibe a fiam, mint kiderült őket kitették a bölcsiből, de nem tudok részleteket, mert nem akart róla beszélni, azt mondta, hogy összeveszett az óvónénikkel. Na szóval ő unatkozik és a gyerekét is gyerektársaságba szeretné, erre most mi látszunk számára a legalkalmasabbnak. Rögtön elkezdett faggadózni, mikor mit csinálunk és hogyan tudunk találkozni, tök rámenős volt, végül mondtam, hogy ma délelőtt 11 körül mi lent leszünk a játszón. Erre húzta a száját, hogy olyan későn, mit csinálunk előtte. Na bennem meg megy fel a pumpa ilyenkor, nem kötöm az orrára, de úgy érzem állandóan én vagyok, aki visszautasít és ő, aki kezdeményez. Én nem érzem jól magam ilyen szerepben, sajnálom őt is meg a kisfiút is, gondolom nem véletlenül ilyen magányos, biztos nem én vagyok az első, akinek nem szimpi. Na szóval nem akarok durva lenni ezért kedves vagyok, csak folyamatosan elutasító. Ő meg mindig új és új ötleteket talál ki, hogy mehetnénk hozzájuk látogatóba, meg üljünk be fagyizni egy cukrászdába. Mikor elköszöntünk, rögtön kérdezte, hogy akkor holnap is ugyanitt talizunk-e, mondam nem érek rá, erre ő, hogy akkor mikor. Igazából vannak ismerőseink, akivel a kisfiam jól eljátszik, mi meg az anyukákkal jól elbeszélgetünk. Nem zárt társaság, nyitott vagyok újra, de ezt nem akarom. Hogy mondjam meg neki? Hogyan kell ilyet csinálni, úgy hogy ne bántsam meg?
Ja és plusszban, (de ez már igazából csak hab a tortán, nem lényeges) a kisfia elvitte a nagy homokozó lapátunkat, majd mikor indultunk volna haza rákérdeztem, hogy hol van, erre mondta: "Jajj ott felejtettük a várnál. Mindjárt megnézem. "
Mikor vissajött, mondja hogy már nincs ott, nem tudja hol lehet, biztos valaki elvitte.
Szóval hogy szereljem le?
Az a baj, hogy látja rajtad, hogy könnyen kihasználható vagy.
Legyél vele szemben határozott! Mondd meg neki nyíltan, hogy jön a barátnőd és a kisfia és velük lesz programotok, vagy bármi. Ne hagyd magad. Ahogy leírod, nem a te tipusod, na meg a kisgyerek is nehezen kezelhető, az anyuka, ebből nem sok jó sülne ki.
Köszi, ez egynek jó, hogy jön a barátnőm. De van olyan is, hogy tényleg nincs semmi programunk, egyszerűen csak otthon akarok lenni, de mindenesetre nem velük valahol.
Igen, igazad van, biztos látja rajtam, hogy balek vagyok :(
Ezért is gyűjtök ötleteket. Igazából ilyen nyomulós anyuka még soha nem talált meg így teljesen új a helyzet számomra. Amúgy is olyan típus vagyok ,aki állandóan segít, meg tök pozitív, ami barátságnál jó, itt viszont nem tudok vele mit kezdeni :(
Szerintem nem kell részletekbe bocsátkozni: "ne haragudj, de más programunk van, talán majd máskor" vagy ilyesmi. Ha tovább faggatózik: "találkozónk van valakivel" és kész.
Esetleg ajánlj neki olyan környékbeli programokat, amire ti tuti nem mentek (mert rossz időben van vagy túl messze).
Nálunk is volt egy hasonló anyuka, lesben állt a sarkon amikor mentünk a játszóra, de 1-2 alkalom után megértette, hogy nem szeretnék vele ilyen intenzív kapcsolatot.
Számot cseréltünk, és amikor valamelyikünk a játszón volt, rácsörgött a másikra, aztán vagy találkoztunk, vagy nem.
Reméljük ő is szereti olvasni a gyik-et és magára ismer és akkor már nem is kell tenned semmit.:)
Szerintem mondd meg neki az igazat, hogy ne haragudjon de nincs kedved barátkozni. Ahogy olvaslak, neked ez is kedvesen menne. Egyébként továbbra is nyomulni fog, neked pedig egyre kellemetlenebb lesz, másként nem tudod leépíteni csak ha megbántod.
Legyél erős (ami e téren nem az erősséged f:-) ), és hidd el, hogy nem kell magyarázkodnod. Nem érek rá és kész. Majd ha összefutunk megint, akkor jó, de te nem szereted magad lekötni slussz plassz. És maradj ennél a verziónál. Előbb utóbb leszáll rólad, de ne gyere mindig valami más kifogással, ne érezd úgy, hogy meg kell neki bármit is magyarázz !
A játszón pedig csinálj, úgy, mintha telefonálnál, ha már nagyon unod, vagy tetesd, hogy olvasol.
Ne érezd magad rosszul, hogy te vagy a visszautasító, fogadd el, hogy vele szemben az vagy, mert ez a te döntésed és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!