Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Még hogyan csillapíthatnám a...

Még hogyan csillapíthatnám a lázás?

Figyelt kérdés

3,5 éves kisfiam péntek este óta lázas,kissebb nagyobb kihagyásokkal ,most vasárnapra annyit elértem hogy folyamatosan hőemelkedése van ,no meg meg néha 38 fokos láza van!!

Mit csináltam vele?

Hütőfürdő de nem szeretem mert félek hogy tüdőgyulladást is kap még hozzá,akkor Nurofen már 7 ml is adtam neki de 5-6 óra mulva megint felmegy 38,5 re!

Már megőrülök szegénykémnek hogyan segíthetek?

ötlet?

Nagyon köszönöm egy 20 hetes kismama

2012. márc. 11. 14:07
 1/6 A kérdező kommentje:
Lázát akartam !!
2012. márc. 11. 14:11
 2/6 anonim ***** válasza:
két fajta hatóanyagú kúpot vagy lázcsillapító szirupot adj neki három óránként váltakozva ha szükséges.ha hűtőfürdőt nem akarsz,tegyél rá priznicet.ilyenkor,amikor már több napja beteg lelassul a vérkeringés,és nehezebben hat a gyógyszer
2012. márc. 11. 14:16
 3/6 anonim ***** válasza:

Én Nurofenből 7,5 ml-t adok 3,5 éves fiamnak, de magas lázra azonnal a kúphoz nyúlok. Előbb hat és hosszabb időre is.

Egyébként 38 alatt soha nem csillapítom a lázát, mert a láz voltaképpen a szervezet reakciója a vírusok ellen.

2012. márc. 11. 14:16
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
az én 3 évesem most volt 4 napig 39.8 as lázzal.kup és panadol a kettő egyszerre,hűttőfürdő,testhőmérségletű vizzel majd lassan hűteni,amig bírja.mondjuk nálunk ez se vitte le.38.5 ös lázat nem csillapítok.max estére kap egy kvesebb nurofent hogy a feje hasa ne fájjon.a fürdőtől nem kap tüdőgyuszit,nem szabad órágik bent hagyni és nem hideg vízbe kell rakni,hanem megméred a lázát és annyi fokos vizet csinálj amennyi a láza igy nem fog rosszul esni neki nem is sír,majd fokozatosan hűteni.ha 3,4 fokott hűll a víz már segít valamit.
2012. márc. 11. 14:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha 3 nap után sem megy le a láza akkor muszáj leszel orvoshoz vinni hétfőn reggel. Viszont, ha különböző hatóanyagú lázkúpot használsz, azt adhatod neki 4 óránként felváltva. Én germicidet és nurofent szoktam 4-4 óránként ha magas a láz.
2012. márc. 11. 21:41
 6/6 A kérdező kommentje:

Volt kint a dokinő és irt fel kúpot, meg antibiotikumot, vész esetére!!

Mert a 4 napos hosszuhétvége miatt!!

De ugy néz ki nem lesz rá szükség mivel tegnap délután óta nem vagyunk lázasak !!

Hála istennek ,3 napos láz volt ez is!!Még hőemelkedése sincs

2012. márc. 13. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!