5 nap láz nem sok az egy kicsit? valakinek akinek ilyen sokig volt lázas a gyereke?
Figyelt kérdés
3 éves,szombaton kezdődött a láz 39,6 volt 3 napig,amivel tudtam csillapítottam,de nem ment le,csak fél órára 38,6 ig.aztán megint fel,Hétfőn doki megnézte,influenza,kicsit piros a torka,de semmi genny.néha hány,és megy a hasa,a láza tegnap egész napra elmúlt de este még felmegy neki,ennyi ideig még a panadolt se adhatom neki.volt2012. márc. 7. 09:15
1/9 anonim válasza:
2 éves kislányomnak vírusos fertőzés miatt 1 hétig volt folyamatosan 39, 5 fookos láza. Szinte levehetetlen volt. Borogatást alkalmazutunk h ne szökjön feljebb! Borzasztó volt, de szerencsére rendbejött.
2/9 anonim válasza:
Nálunk a környéken minden gyerek legalább 5 napig volt lázas az influenzától.Ne aggódj emiatt.
3/9 A kérdező kommentje:
pff egy kicsit megnyugodtam,nálunk itt sok az influenzás de egynek se volt ilyen magas láza ennyi ideig,még ma is lázas de már sokkal kisebb.
2012. márc. 7. 11:16
4/9 anonim válasza:
39,5 fölött nyomd le, alatta nem kell csillapítani, nekem ezt mondta a doki. Nálunk a rubofen kúp vált/válik be.
5/9 A kérdező kommentje:
igen köszi hüttőfördőzöm meg panadol mg kupot is kap,igy se ment le,de ma már csak 38 ig megy fel de este gondlom megint felmegy.
2012. márc. 7. 12:43
6/9 anonim válasza:
Nálunk volt ősszel, először öt napos viszonylag jól csillapítható, de magas láz, hasmenés, aztán egy nap szünet, teljesen láztalan volt, és a hasmenés is elmúlt, aztán még 5 nap, de nagyon nehezen csillapítható magas láz+hasmenés. Valami vírus volt, vagy kettő egymás után. A másodiknál már csak úgy tudtuk levinni a lázát, ha 38,5 vagy fölé ment, hogy először hűtőfürdőztük, és ha az kicsit lehűtötte a testét, utána kapta egyből a lázcsillapítót, így ekkor már inkább nem is vártam sokszor, 38 foknál már kapta a nurofent vagy a panadolt. Ha kivártam a 38,5-öt és hűtés nélkül kapott gyógyszert, akkor csak egyre feljebb ment a láza, sose láttam még ilyet ezelőtt.
7/9 anonim válasza:
Súlyosan atópiás kisfiamnak herpangian fertőzése lett, ami ráadásul a bőrbetegsége miatt a bőrén is súlyos hólyagosodást-pörkösödést okozott, kórházban is voltunk.
11 napig volt egyfolytában lázas 38,3-39,8 között, majd 2 napig nem, akkor begyulladt a branul az egyik karjában és náthás lett a kórházban, így ismét 4 napig lázas volt, 38-38,5 között.
Folyamatosan Nurophent kapott, szirupban és kúpban. Én is kérdeztem, hogy nem baj-e, hogy ennyi ideig egyfajta lázcsillapítót kap (bár mielőtt kórházba kerültünk, napokig én váltogattam), mert ugye rá is van írva, meg a házi orvosok is mondják, hogy váltogatni kell, max. 3 nap stb. Mire az orvos: Persze, hogy rá kell írni, de nem az orvosoknak írják rá!
8/9 anonim válasza:
Ez a váltogatás hangzásra is furcsa, nekem ilyet egy szóval nem mondott a háziorvos! Viszont hatóanyag miatt lehet szó váltogatásról, hátha a másik jobban bejön. Egyébként nem káros sem a hosszan fennálló láz, sem az ha egyfajta kúpot használnak/használtok. A tartósan fennálló láz azt jelenti, hogy egy nagyon makacs bacival/vírussal küzd a szervezet, de a láz önmagában egy nagyon jó állapot, és nem betegség, betegség az az amitől kialakul. A láz a védekezőrendszer működését jelzi. A nagyon magas lázat lejjebb kell vinni, de megszüntetni nem kell, ezen a hőn pusztulnak leggyorsabban a bacik...
9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,én sem a láz miatt aggódom,hanem hogy nagyon sokáig volt nagyon magas a láza és semmivel nem ment le.ilyen még nem volt.még tegnap is lázas volt de csak este kapott nurofent,de már csak 38,3 4 ig megy fel és sokkal jobb mint a közel 40 fok 3,4 napig.én is jónak tartom a lázat,de ez az állapot uj volt még nekünk,ilyen sokáig még nem volt beteg.köszi
2012. márc. 8. 11:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!