Mikortól tudnak kb a picik kis széken ülni kis asztal mellett? És mennyi idős kortól érdemes ceruzát adni nekik, meg papírt, hogy "rajzoljanak"?
Első szülinapjára kapta a lányom a kisasztalt és székeket a nagyszülőktől. (IKEA dohányzóasztal + 2 kisszék, összesen volt 7.500 Ft)
Ülni tud már kisszéken, de nagyon ritkán ül oda az asztalhoz. :) most 14 hónapos.
Rajzolni filccel szokott (lemosható), de az sem nagyon köti még le, inkább rágcsálni szeretné, de azt nem engedem neki.
Szóval hasznos dolgok ezek, de szerintem kb. 1,5-2 évesen van értelme.
Másfél évesen kezdte szeretni mindkét gyerekem ezt a kis asztalnál ülős, rajzolgatós dolgot. De semmiképp ne ceruzát adj neki először, hanem jó minőségű zsírkrétát, mert azzal lesz sikerélménye, a ceruzával sokkal nehezebb "rajzolni". Vagy az ujjfesték is jó megoldás, csak számíts rá, hogy takarítani kell utána. :-))
Nálunk a kisasztal és kisszék a szétszedhetős fa etetőszék. Újonnan 9 ezer körül lehet általában venni.
1,5 éves korától már önállóan ült a kis asztalánál, ami régen az enyém volt. Csak össze kellett szerelni.
Ezután kezdtem el foglalkozni a "rajztanításával". Nagyon ügyes már a kislányom 3 évesen, örökölte a művészi érzékemet és a kézügyességemet, mert hobbimban rajzoló vagyok, így a kislányomat is tudom ezirányban fejleszteni. Nagyon szeret már rajzolni, örül az elkészült rajzainak, az egész szobájában ezek vannak a falakon. Fél éve már a laptopomhoz kötött rajzpadon is elkezdett rajzolni, így barátkozik meg az új technológiával is és ez a fajta rajzolás jobban tetszik neki. Akinek van rá pénze (nem drága) annak tudom ezt a rajzpadot ajánlani. :)
22F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!