Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idős koráig itta...

Mennyi idős koráig itta cumisüvegből a reggeli-esti tejet a gyermeketek?

Figyelt kérdés
3 éves lesz a lányom és ő még mindig csak a cumisüvegből issza meg! Ha bögrében akarom adni neki, inkább nem iszik tejet vagy kakaót! Napközben mindent pohárból iszik, de ezt a reggeli és esti "rituálét" nem akarja feladni!
2012. márc. 7. 15:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
26%
A "tápszeres " anyukának esetleg egy tanács! Az én gyerekem se issza meg a tejet de a Milky Way szívószálas tejet úgy issza hogy csak na édesebb és biztos azért 2-3 dobozzal is megiszik egyszerre
2012. márc. 7. 16:27
 12/22 anonim ***** válasza:
79%

3 múlt és még abból issza.ő sem kéri pohárból,ha kéri még kb 1 évet kap reggel tejet,vagy kakaót aztán már nem adom neki üvegből a reggeli mellé kapja pohárból.

ja és miért kelett mindenkit lepontozni?

2012. márc. 7. 16:28
 13/22 anonim ***** válasza:
27%

Decemberben volt 2,5 éves a fiam, akkor vitte el a Mikulás a cumisüveget, de az esti és reggeli rituáléhoz hiányzott neki is. Hiába vettem szép bögrét neki, amit ő választott, ágyban fekve nem lehet abból inni a kakaót. Megsajnáltam.

Vettem neki pl a dm is kapható vizet. Waterrr van ráírva, van almás, epres, mindenféle... na és ennek az üvege lett az esti és reggeli kakaós üveg. Nem cumisüveg, de nem is bögre, kettő közti állapot.

2012. márc. 7. 18:36
 14/22 anonim ***** válasza:
63%
2,5 éves a fiam.másfél éve,tehát egy éves kora óta mam puhacsőrösből issza a reggeli tejet,szelep nélkül.pohárból egy óra lenne,ebből meg megissza három perc alatt,és tudunk is indulni a bölcsibe.napközben szépen iszik pohárból egyedül
2012. márc. 7. 19:19
 15/22 anonim ***** válasza:
83%

a lányom vasárnap lett 3 éves de még üvegezik. a kistesóval együtt összebújnak és isszák :DDD

ismerősünk lánya 6 éves koráig üvegezett.

engem nem visel meg a dolog :-))))

2012. márc. 7. 19:26
 16/22 anonim ***** válasza:
79%
Még nincs 2 éves, de amíg akarja addig ihat cumisüvegből. Nem cumizik, nem szopja az úját. Neki az elalváshoz kell délben is este is. Úgy látom: ez megnyugtatja. Az enyém is tápszeres- a tejet csak kakaóval fogadja el és csak napközben, de azt megissza csészéből is, kivéve, ha valamiért nyűgös.
2012. márc. 7. 19:47
 17/22 anonim ***** válasza:
45%
4 éves lesz a lányom májusban, kb. 2 éves kora óta (de lehet, hogy már előtte sem, kihagy a memóriám :) ) nem cumisüvegezik. Nem viselte meg. Mondjuk sosem volt egy nagy cumisüvegezős, rövid időszaka volt csak olyan, hogy azzal nyugodott le.
2012. márc. 7. 20:39
 18/22 anonim ***** válasza:
51%

Most a hónap végén lesz 2,5 éves a kisfiam. Reggel-este még cumisüvegből issza az ágyban fekve a 2+ bebivita tejitalt, alkalmanként kb. 2,5 dl-nyit. Normál tejjel is próbálkoztam már pohárból, de 3 kortynál többet nem hajlandó inni belőle. Kakaót, vagy macikávét is szokott kapni a bölcsiben reggeli mellé, eredmény ugyanaz: pár korty után nem kell neki.

Akkor inkább maradok a tejitalnál, ezt még megissza, van benne sok vitamin, és nem mellesleg a tejalapú táplálék is nagyon fontos ebben a korban. Na és lehet lepontozni engem is.

2012. márc. 8. 07:36
 19/22 anonim ***** válasza:
74%

Négy éves múlt a lányom februárban, de az esti és reggeli karamellás tej, az fixen cumisüvegből.

Este meseolvasás közben fekve, reggel pedig még félálomban azzal ébresztem. Imádom, amikor még csukott szemmel tapogat a cumisüvegért és miközben megissza, halkan beszélek hozzá és ő simizi a kezemet, és így nem ébred nyűgösen. Amíg kéri addig így is lesz.

Egyébként én éjjel a vizet is cumisüvegben teszem az ágya mellé, mert nálunk száraz a levegő és megszomjazik, félálomban, fekve csak magáraborítaná a vizet és akkor teljesen felébredne és rosszabb lenne az éjszakánk, így viszont sokszor csak azt hallom - már ha felébredek:) - hogy koppan a cumisüveg az éjjeliszekrényen és alszik is tovább.

2012. márc. 8. 08:56
 20/22 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a választ! Nem fogom én sem megfosztani ettől a kis "rituáléjától"! :)

(Én nem pontoztam le senkit!) Még egyszer köszönöm a válaszokat!

2012. márc. 8. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!