Nagy baj, ha 2,5 éves fiamnak nem olvasok esti mesét?
Figyelt kérdés
Imádja a könyveket, kb. fél órát minden nap olvasunk, de csak napközben, este nem tudom hová beilleszteni a mesét. Elalvás előtt az ágyban szokás ugye olvasni, de ő fürdés után alig várja, hogy megkapja a tejet, azt megissza, és fekszik is le, pár perc alatt elalszik. Mikor legyen a mese?2012. márc. 7. 12:46
1/8 anonim válasza:
Fürdés előtt. Gondolom, majd ha nagyobb lesz, és nem tejen alszik el, akkor meg be lehet illeszteni az alvás elé, addig meg a fürdés előtt legyen egy mese.
2/8 anonim válasza:
Ha nem mesét olvasol se gáz, csak a hangsúlyozás a lényeg! :)
3/8 anonim válasza:
Aza lényeg, hogy foglalkozz, vele, meglegyen az a napi meghitt együttlét, nem baj, ha az nem este van. Esetleg fürdés előtt lehet még egy "levezető" kis mesélés, de szerintem egyáltalán nem baj, ha nem este van, viszont máskor igen. Azonkívül hetek alatt változnak, lehet még olyan, hogy este is igényli. Nincs túl későn a fürdetés, hogy esetleg azért annyira álmos már? Mert ha azt esetleg előbbre hozod, még a mese is belefér, de valószínűleg nem kell beleavatkozni egy jól működő elalvásba:)
4/8 anonim válasza:
Nálunk úgy van, hogy fürdés, kakaó, fogmosás, ágy... ülök mellé és olvasok. Ha 3 percet, akkor annyit, ha 20-at akkor 20-at.
De szerintem az sem baj, ha nem olvasol, ha ő sem igényli még.
5/8 A kérdező kommentje:
Na igen, az lenne a legideálisabb, ha tej után kimenne fogat mosni (most fürdés közben mos), és utána mesére aludna el. Lehet hogy ennek a bevezetésével két legyet ütnénk egy csapásra: meglenne a fogmosás is, és a mese is :)
2012. márc. 7. 13:35
6/8 anonim válasza:
Az én fiam nemsokára két éves, de neki nem lehet elalvás előtt mesét olvasni, mert felpörög tőle teljesen, úgyhogy mi napközben mesélünk. Este ha beszél hozzá az ember, csak játszani akarna, és nem aludni.
7/8 anonim válasza:
Nálunk eleve általában a vacsi után van a fürdés. Ott mindjárt fel is öltöztetem, fogmosás, úgy megy az ágyba. Kicsit mesélek, aztán alvás :)
8/8 anonim válasza:
Nem az a lényeg a meseolvasásban, hogy a nap melyik időszakában van olvasva, hanem egyáltalán, hogy legyen neki olvasva.
Tehát nem nagy baj !
Akkor legyen mese amikor ráérsz, de ne hanyagold el, mert azért az jó dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!