Bölcsődei alvás?

Figyelt kérdés

2,5 éves fiamnak ez a 2. beszokós hete. Ma próbálták először ott altatni. Sikertelenül.Délelőtt szépen elvolt nélkülem, ebédelt, aztán kirakták neki is a fektetőt,hiába kapott cumit (azzal alszik), sírásba tört ki és kiment a csoportból, hogy akkor ő most hazamenne. Utána bementem én is vele a csoportba,hátha nekem lefekszik, de nem.

Azt mondta a gondozónő, hogy ma nem akart "erőszakos" lenni, de lehet, holnap már az lesz. (Csak azt nem akarom, hogy pont ebéd után hányásig sírja magát...)

(Itthon, amikor a délutáni alváshoz (legelső alkalommal) az ifjúsági ágyba tettem a kiságy helyett ,15-20 perc üvöltés és "lemászok az ágyról" harc után beletörődött és elaludt . Valami ilyesmire számítsak a bölcsiben is?)

Nálatok, hogy volt az alvás téma. Volt, akinél abszolút nem sikerült.

2012. márc. 6. 15:54
 1/2 anonim ***** válasza:
Szia, a fiam 2,5 éves, 3 hónapja ovis (vegyes csoport, magánovi). Itthon másfél éves kora nem alszik. Az oviban a második napon ő kérte, hogy benn aludhasson, persze volt egy kis nyüszi, mikor rájött, hogy bizony tényleg alvás lesz, nem csak játék, de aztán ment 2 hétig. Utána viszont sírás minden alkalommal, ezért mindig az egyik óvónéni ölében aludt el, aztán befektették az ágyikójába és aludt. Eltelt még 2 hét, utána már ölben sem akart. Kétféle nap van azóta is: vagy lefekszik és elalszik szépen a többiekkel vagy lefekszik, nem alszik, hanem csendben játszik és egy idő után, amikor egyre hangosabb, akkor kiviszik a csoportból és ott játszik, amíg a többiek felébrednek. Ez van, nem tudnak mit csinálni. Amikor harcoltak vele, akkor hosszan ringatták, énekeltek neki, hagyták kicsit sírni (nem sokáig, mert az a többi gyerkőcöt zavarná).
2012. márc. 6. 19:57
 2/2 anonim ***** válasza:
Hello, az én lányom 2 éves kora óta nem alszik napközben. Az oviban (3 évesen kezdte) szóltam, hogy ne erőltessék, ha nem akar aludni. Sokszor nem is alszik el, de lefekszik a többiekkel, és legalább pihen. Szerintem nem kellene erőltetni a gondozónőknek, a tömeghatás előbb-utóbb érvényesülni fog a fiadnál is, és ha látja a többieket aludni, ő is fog.
2012. márc. 21. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!