Miért tartja vissza a székletét? (még pelenkás)
Figyelt kérdés
Lányom 27 hónapos és most kezd bilire csücsülni magától, nem erőltetem. Ha kakálni kell akkor azt megpróbálja vissza tartani, sajnos sikerrel, aggódok érte. A pisilésnél is hiszit rendez, szerintem írtó kellemetlennek találja a dolgot. Már a pelenka és a body is kényelmetlen neki. Mikorra érti meg, hogy nem baj ha kakál... rendesen sír ha kakálnia kell és volt, hogy ütögette a hasát és mondta, hogy kaka vissza.. :-(2012. márc. 5. 20:56
1/3 anonim válasza:
Sok gyerek csinálja ezt, nyugi. Duphalac sziruppal tudod lágyítani a székletet, amit nehezebben tud visszatartani. Ha nem megy, glicerines kúp. De ha itt rákeresel, ezeregy bejegyzést fogsz találni a témában.
Az enyém is ebben a korban tartotta vissza, azért, mert székrekedéses volt és fájdalmai volta kakilás közben, és eldöntötte, hogy ő többet így nem kakil, mert az fáj. Csak hashajtóval tudtuk visszaállítani a rendszert.
2/3 A kérdező kommentje:
Elolvastam a hasonló válaszokat. Értetlenül állok itt, mert eddig napi 2x is kakált és egyik napról a másikra nem hajlandó kakálni. Bevallom nem szeretnék gyógyszerkészítményt alkalmazni, se beöntést... lelkileg, hogyan segíthetném? valaki kitatált egy barlangos mesét, talán ezt fogom én is tenni... Bogyó és Babóca.. amikor bogyó nem tudott kakálni....
2012. márc. 5. 21:39
3/3 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Ha esetleg valaki hasonló problémával küzd. Kislányom azért tartotta vissza a székletét mert a pelusba kakálás zavarta, pár nap múlva biliztünk és utána már az is zavarta így napok alatt szobatiszta lett és csak wc-be hajlandó kakálni...meg pisilni. magyarán a székletvisszatartás nekünk jelzés volt arra, hogy kész a szobatisztaságra!!! örülök, hogy nem adtam neki semmilyen gyógyszert!!
2012. júl. 18. 10:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!