Ötletet, tippet adnátok? 3.5 éves fiam nem szeret oviba járni.
Nehogy abbahagyd az viba járatást!
Ugyan igy voltam járt két hónapot sirt jó akkor nem kell mennedd!
Megpróbáltuk rá vagy 3 hónapra ugyan ez volt sirt!Még rosszabb volt hogy abahagyadtam vele akkor!
Majd megszokja!Vigyetek be könyveket amit eggyütt megnézhet a kis barátokkal mondd el neki ott mennyire szeretik őt van sok kicsi gyerek akivel jókat tud játszani!Nekem ez bejött!
Hívd meg vendégségbe pár csoporttársát! Közösen játszanak egy jót, megismerik egymást... Esetleg rákérdezhetsz az óvónőnél, hogy ő melyik gyereket ajánlja...vagy tud-e segíteni, hogy jobban beilleszkedjen a gyerek közösségbe.
vagy szóljon oda napközben pár gyereknek, hogy : "játsszatok XY-nal is...!"
Novemberben volt 3 a kisfiam, szeptember óta jár, a huga 17 hós.
Az ottalvásig novemberre jutottunk el, majd decemberben sokat volt itthon, január óta nem akar ott aludni, így ezt nem erőltetem, nekem is egyszerűbb így a napirendünk. Kb. 8-8:30 között viszem, és ebéd után negyed egykor hozom.
Újabban nem akar menni, sír is időnként, belém csimpaszkodik. De mikor átadom és becsukódik mögötte az ajtó, kb fél perc és már játszik is. Kérdeztem a dadust, óvónőt, hogy szomorú-e napközben, sír-e, keres-e, mondták, hogy miután beadom, már nem is érdekli hol vagyok.
Valamelyik reggel is nyavalygott (ilyenkor elterelem a beszélgetést, vagy megkérdem, hogy mit hozzak mikor jövök érted) és sírni is kezdett volna (de ez hisztizés láthatóan) és kértem, hogy ugorjuk át a hisztis részt, úgy is megy oviba, erre válasz: jó, anya, akkor ma nem hisztizek. :-)
Szóval nálunk ez nekem szól, de én nem foglalkozok vele. Múlt pénteken az apja vitte, negyedórát kergetőztek az ovi előtt, majd az apja berágott, hazahozta, hogy ő ezzel nem tud mit kezdeni. Így levittem én, nálam már meg se próbált elszaladni, tudja hogy nem vezet sehová, én viszem és kész.
Persze mindig elköszönök tőle, a huga is, megölelem, elmondom hogy szeretem, és érezze jól magát. Szoktam mondani neki, hogy amíg ő játszik addig én feltakarítok, megfőzök, hogy délután legyen időnk együtt lenni.
Adj neki egy taslit a fejére aztán majd szeret oviba járni.
A kismajomnak meg kell tanulni, hogy hol a helye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!