5 éves gyermeketeknek mekkora a fejkörfogata?
Kisfiammal neurológusnál jártunk, szédüléses panaszok miatt, és a doktornő mondta,hogy az átlagosnál nagyobb a koponyája. Én egyáltalán nem látom nagynak a gyerek fejét, szerintem nem nagyobb mint a többi korabeli gyereké. 51 cm -t mértek, azt mondta a doktornő,hogy ez felnőtt méretű feje van, de azért a felnőttek feje ennél nagyobb szerintem az enyém például 58 cm, bár nekem kicsit tényleg nagy fejem van, lehet a gyerek rám ütött, bár amint már írtam én egyáltalán nem látom túl nagynak a fejét a többi gyerekéhez képest.
Leírnátok a ti gyermeketek fejecskéje mekkora,mostmár kívácsi vagyok,hogy tényleg nagy fejű-e a kisfiam.
A kislányom 3 éves és 50 cm a feje, ha jól mértem. Védőnő szerint tök átlagos. Nyilván így is van, én is látnám, ha nagyobb lenne a megszokotthoz képest.
Mi is járunk fejl.neurológiára, ott sem mondta senki, hogy nagy lenne.
A neurológián mérték az 51cm-t? Egyébként mekkora a fiad? súly, magasság?
3 éves fiamnak benőtt a kutacsa, KICSI a feje, 50,8cm.
Nem is értem. Biztos, hogy 51cm-t mértek?
Szia.
Igen biztos,hogy 51 cm rajta van az ambuláns lapon.Nem egy nagy gyerek 14,5 kg és 98 cm , de ettől függetlenül sem gondolom,hogy az az 51 cm olyan sok lenne, az összes ismerős elcsodálkozott mikor mondtam,hogy mit mondtak a gyereknek a neurológián.
Köszi a választ. Lehet, hogy arányiban nézik. Nem tudom. Fiam fejét műtötték és fogják is, mert nem tud nőni. Én kicisnek látom, ő 3 éves, és sok 3 évesnek 52cm!
5 évesen tényleg nem túl nagy a fiad, a fiam hatalmas a 3 évéhez. 103cm és 16kg. vékony, magas, hatalmas lábakkal és kicsi fejjel:(
Szia, nincs mit.Nem tudom,hogy nézhetik egyébként, de azt mondta a neurológus,hogy az 51 cm egy felnőtt méretű fej, de szerintem ez hülyeség a kisebbik fiam nyáron lesz három éves ő sem egy nagy gyerek 13 kg és 90 cm az ő feje 52 cm. Egyébként a nagyobbik fiamnak alacsony a növekedési hormon szintje egy hónapja derült ki, valószínűleg azért ilyen kicsike, lehet kapnia kell majd ilyen hormont, mert különben sosem éri utol a többieket.
Sikeres műtétet nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!