Mit főzzek hétvégén ami nagyon olcsó változatos és finom 2 felnőttnek és egy 3 éves gyereknek?
Köménymagleves pirított kenyérkockával,+ grizes-lekváros tészta. Szerintem ez kijön 2000-ből.
Vagy krumplistészta, káposztáskocka, paradicsomleves.
A jobboldali menube valaszd ki az olcso recepteket. Van vagy 3ezer belolle es vallosgass kedvedre. En mar evek ota innen fozom. :)
Paprikás krumpli, tökfőzelék, rakott krumpli, krumplifőzelék, zúza pörkölt (olcsó a zúza), dinsztelt máj (a máj is olcsó), lehet köretnek rizs vagy krumplipüré is. Én ezt tudnám ajánlani.
Én szombaton tökfőzeléket csinálok, vasárnap pedig rakott zöldbabot... :) És esetleg egy kis palacsintát desszertnek.
Off. Ez a rohadt pénztelen hó vége.... :)
On. Én egy csomó mindenből szoktam pörköltet csinálni, nokedlival. Virsli, tojás, zöldbab.... Ilyenkor kerül elő a sárgaborsó főzelék, lencse főzelék, krumpli főzelék...
Nálunk tojás leves palacsinta a menü, ha nem csinálsz túrósat csak otthoni kakaóból, lekvárból, fahéjból válogatsz a töltelékhez, simán kijön.
Én egyébként a levest mindig 2 napra főzöm, és a másodikat variálom szo-vas.
Anyukám gyakran csinált anno sajttal töltött vislit rizzsel szűkösebb napokon.
5. igaza van!
Igen, borsófőzelék tükörtojással, spenót keménytojással stb.
Farhátból és szárnyból leves, zöldséggel, kb. hús 300 ft, zölség 300 ft. Ez két napig jó.
Másodiknak:
1. fél kg csirkemájból (ebből egy-kettő a levesbe a gyereknek) hagymán megpirítod, só, bors, víz, hogy legyen egy kis szaftja, pirosparika is mehet bele, köretnek krumplipüré. Máj kb. 400 ft, krumpli 150, hagyma 50.
2. Stefánia szelet: fél kg darált hús, 400 ft, 4db tojás 160ft, a húst fűszerezed száraz áztatott kenyérrel vagy zsemlemorzsával összedolgozod, plusz bele egy tojás. Folpackon kinyújtod, a keményre főtt tojásokat félbe vágva belerakod és feltekered. Sütőben sütöd.
Ez összesen 1760 ft, igaz csak egy nagy fazék leves kétnapra és két főétel, de ha a krumplipüréből marad, azt keverd össze egy tojájjal és liszttel, nyomd szét pacsninak a kezedbe és forró olajba süsd ki. Lekvárral vagy fahéjas cukorral szórd meg.
És ha a levesbe több szárnyát főzöl, amit nem esztek meg másnap süsd meg ropogósra.
A maradék 240 ft-ból vegyél egy élesztőt 50 ft, egy kg lisztet 120, egy tojás 40 és készíts pizzatésztát, amire bármit rátehetsz ami a hűtőbe, fagyóban van. Ha jól gazdálkodsz futja 20 dkg párizsira amit rátehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!