Mi az ami általában kell az ovikezdésre?
Gondolom majd adnak egy listát.De arra gondoltam,hogy elkezdem beszerezni azt,ami mindenhol kell.
Tudnátok segíteni mik is ezek?
Amúgy Balatonalmádiba fog járni oviba.
Én semmit sem vásároltam, ami kellett, volt itthon, pedig én is hogy készültem hogy majd ez meg az kell!
Egy benti cipő kell neki, de az a nyári szandálja lett.
Kis szekrények vannak nálunk egy polc résszel a ruháknak, és egy fogasos résszel a kabátnak.
Tisztasági csomagot kell bevinni havonta, fogkrém, zsebkendő, wc papír, folyékony szappan. Fogkefét, műanyag poharat kellett bevinni, de az is volt itthon.
Ágynemű huzatot, párnát kell venni, vinni ha nincs otthon, plédet általálban minenhol adnak.
Van aki vett ovis zsákot, de felesleges, mert 2 gyerknek van üresen, mert a szekrénykébe szuperül be lehet tenni a váltás ruhát, kabátot fel lehet akasztani. Ezt majd meglátod milyen nálatok a gyerek kis fakkja.
csomó szabadidőgatya bentre, cserecipő, ágynemű (félbevágtunk egy lepedőt, hogy keskeny legyen az összecsukható ágyra), fogkefe. Itt adnak fogkrémet, szappant, veszik az óvónénik. Törölköző kézmosáshoz, egy kéztörlő méretű kicsi elég.
Nálunk kérnek ún. ovis zsákot, ez egy vállfára akasztható cipzáros valami, olyan, mint egy ruhazsák, védi a ruhát, amit levesz és beleakasztja. Zsebei is vannak, pluszbugyinak, zacskónak.
Előttem úgy nagyjából már leírták mik szükségesek az oviba. Tehát annyira előre nem kell készülnöd, max. ha nincs annyi szabadidő nadrágja a picúrnak akkor azt vegyél még.
Az a lényeg hogy minél kényelmesebben legyen felöltöztetve az oviban. Néha elképedtem egyes szülőkön hogy szinte divatbemutatóra öltöztették fel a gyerkőcöt, szegényem meg feszengett, nem tudott kényelmesen játszani a többiekkel, ha pedig kint az udvaron összepiszkolta magát, akkor pedig nagyon letolta érte az anyuka.
Egy praktikumot elárulok: olyan benti cipőt (és kintit is) vegyél a lurkódnak ami tépőzáras, és nem kell bajlódnia cipőfűzővel. Sokkal gyorsabban elkészül. És oké hogy az ovónéniknek kell segíteni bekötni, de bizony és fültanúja voltam amikor az egyik dada magából kikelve mondogatott a gyereknek hogy ha nem tudja bekötni akkor nem mehet ki, mert neki van más dolga is mint mindenki cipőjét kötögetni... no comment! :-( Nem a lányom dajkája volt, hanem a másik csoporté,csak ezért nem tettem szóvá.
Viszont én mindig tépőzáras cipőket vettem neki, így biztos voltam abban hogy önállóan és gyorsan el tud készülni.
Viszont már megveheted az ovis jelét a gyerkőcödnek, azt mindenre rá kell varrni. Ágyneműre, lepedőre, törölközőre, ovis zsákra stb. Szóval mindenre mert ez alapján fog tudni tájékozódni hogy mi az övé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!