Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Félek, hogy nem tud ovikezdésr...

Félek, hogy nem tud ovikezdésre leszókni a pelusról?

Figyelt kérdés
Juniusba lesz kisfiam 3 éves.Mondja,hogy kakil de csak a pelusba,wc-renem hajlandó akkor ráülni és a bilire sem.Voltmár,hogy belepisilt a wc-bede azért mert kell neki külön nem szól.Hogy segitsek neki wc-re szókni?
2012. jan. 31. 14:29
 1/6 anonim ***** válasza:
42%
1-1,5 évesen el kelett volna kezdeni a bilire szoktatást,mostanra már egyedül csinálná.Nem gonoszságból írtam,de egyes anyukák ugy gondolják,hogy minél késöbben kezdjük el annál jobb.Aztán eljön az ovis korszak és akkor kapunk észhez,hogy alap dolgokat nem akar a gyermekünk csinálni.
2012. jan. 31. 14:37
 2/6 anonim ***** válasza:

vedd le a pelust

és kénytelen lesz :-)

amúgy elég nagy már beszéld meg vele h ez így nagyon nem jó ő már nagy ehhez és az oviban sem lehet pelusban lenni

2012. jan. 31. 14:38
 3/6 anonim ***** válasza:

Nyugi, addig még rengeteg idő van, nyár végéig biztosan sikerül!

Az én fiam áprilisban lesz 3 éves, és sehol sem tartunk.

A legtöbb gyereknek egyszerűen meg kell rá érnie. A lányom 2 és fél évesen lett szobatiszta, de egyik napról a másikra. Nyár volt, és hiába vettem le róla a pelenkát, baromira nem érdekelte, hová csurgat, szőnyegre vagy etetőszékbe. Aztán egy nap megszólalt: Anya, pisilni kell. A védőnőnk szerint egyszerűen átfordult a fejében a kapcsoló. :)

2012. jan. 31. 14:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Ja igen, az azért kell hozzá, hogy levedd a pelenkát. :) Hogy érezze: nem jó pisis cuccban lenni.
2012. jan. 31. 14:44
 5/6 A kérdező kommentje:
Még nem volt 2 éves mikor elkezdtem vagyis tavaly nyáron akkor sem kakilt a wc be csak a pelusba.A pisi ment a wc-be .de már egyre inkább nem akarta a wc-se meg a bilit sem.Már ott tartunk,hogy kimondom wc vagy bili ordit.A kislányom 19 hónaposan már bugyit hordott.
2012. jan. 31. 15:12
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát, egy ilyen sikersztori után (mint a lányodé) biztos nehezebb elfogadni ezt a helyzetet.

Szerintem most egy kicsit (legalább 1-2 hétre) állj le, szüneteltesd a témát. Lehet, hogy úgy érzi, túlságosan erőlteted.

Sokan alkalmazzák a jutalmazás módszerét is: matricák stb.

2012. jan. 31. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!