Szerintetek mennyiért dolgoznak a bébiszitterek manapság?
Nekem ismerősöm ajánlotta a nagynénjét, aki sok gyerekre vigyázott már. (Bölcsődei gondozónő volt, nyugdíj óta vállal gyerekeket.)
Ő 500 Ft/óra áron dolgozik. Megyeszékhely, szóval nem kis város. Ő mondta, hogy a nővére szintén vigyáz gyerekekre, Pesten 1000 Ft/óra díjban dolgozik.
Mivel a reggeli órában - szerintem - nem olyan elfoglaltak még Budapesten sem a bébiszitterek, az idősebb nénik pedig egyébként is koránkelők, nyugodtan alkudj. Először is, nem egy időnként be kellene ugrani munkát ajánlasz, hanem havi kvázi fix keresetet. Illetve nyugodtan számolhatsz, ha most kezdi a kicsi a bölcsit havi egy hét betegséggel is.
Hozzánk hétfőtől csütörtökig jön egy idős néni, hozza az oviból haza a fiunkat. Hazasétálnak, mert kb. 10 percre van az ovi, s vigyázz rá, míg hazaérünk. Oké, nem úgy játszik vele, mint egy fiatal, de rengeteg mesét olvasnak, építenek, gyurmáznak, kirakóznak, ha beteg a fiunk, akár korán reggel is riaszthatom, hogy mire hazaérünk az orvostól, legyen itt. Szóval abszolút rugalmas úgymond az időbeosztása. Egyáltalán nem igénytelen, amit kérünk betartja és betartatja a fiunkkal is. Ráadásul még uzsit is vásárol a fiunknak minden reggel (pogácsa, péksütemény), így nem kell reggel rohannom a boltba friss pékáruért. Próbálkoztam én is fiatalabbakkal, de vagy a hét valamelyik napja nem volt jó neki, mert más elfoglaltsága lett volna, vagy nem értette meg, hogy havi fix x ezer forint mellett ugyan ne kérjen már betegség idején napi 10 órára is óránként ezer forintot. Ráadásul úgy, hogy elhívtam személyes találkozóra, így láthatta, hogy normál anyagi körülmények között élünk. Egyébként a néni (akit annyira szeret a fiunk, hogy már mamának szólítja) 800 forintot kér óránként a sima délutánokért, ha egész nap vigyáz a fiunkra, akkor pedig 600 Ft-ot. És van egy tartalék nénink, ha a mama beteg lenne. Neki, mivel "tartalékos", az ezer forintos óradíjat fizetjük, de teljes nap esetén ő is csak 6000 forintot kér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!