Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor először ült bilire a...

Mikor először ült bilire a gyereked rögtön belepisilt/kakilt?

Figyelt kérdés
Vagy kb. hányadik alkalommal történt a siker?

2012. febr. 22. 11:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia! Elsőre nem nagyon ment, még idegen volt neki, viszont a jutalom nem maradt el, mikor (ha jól emlékszem) 3-szorra belepisilt! Dicsérd meg, akkor folytatja!
2012. febr. 22. 12:03
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém hol belepisilt, hol nem. nincs ellenére, ha ráültetem (többnyire), de nem mindig találjuk el, hogy mikor kell neki pisilni. Így sokszor eredmény nélkül kel fel róla, ha már megunta. De még mindig ezerszer inkább bugyiba pisil.
2012. febr. 22. 12:04
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem. Egyik sem.

Sőt, az egyik gyerekem sokáig nem. És amikor egyszer sikerült, az sem jelenti azt, hogy onnantól már "mindig" sikerül.

Mondjuk én nem vagyok az "ültetgetés híve". Amit már írt is egy válaszoló, csak elmegy tőle a kedvük.

Megmutattam, mi az, elmondtam mire való, mama a WC-be, gyerekek a bilibe.

Akkor ültek rá, amikor ők akartak. Úgyis az a lényeg, hogy megtanulják az ingert felismerni időben, és cselekedni. Ha megfigyeljük, hogy "mikor szoktak", és akkor ültetjük, azzal szerintem nehezebb ezt elérni.

Nekem már két gyerekkel is bevált a "türelmes módszer", így lehet hogy lassabban értem el a cél végére, de szépen az ő ütemükben haladtunk, és nem voltak felesleges "balesetek sem". Nagy lányomnál kb. egy év volt az elejétől a végéig (az ágytisztaság hamar megvolt, de kakilni sokáig csak pelusba volt hajlandó), a kicsim még alváshoz pelust visel, de nyáron elhagyjuk azt is, nála is szűk év lesz így.

2012. febr. 22. 12:32
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem elsőre sikerült, sokadikra.... nagyon sokadikra.... és még mindig nem megy következetesen.

Van, hogy ücsörög rajta egy kicsit, majd feláll és azzal a lendülettel a bili mellé pisil. :)

Igaz, még csak 13 hónapos, szóval nem aggódom emiatt.

2012. febr. 22. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!