Barbi torta 5 évesnek? A baba ami a tortában van, egyben az ajándék is lehet, vagy azt külön szoktátok?
Szia!
Én csináltam már, mondjuk cukrász vagyok, de ha jó a kézügyességed menni fog neked is, mert nem bonyolult.
Süss egy kuglóf formába 6 tojásos piskótát, és egy normál tortaformába szintén 6 tojásból piskótát. Ezt töltsd meg olyan krémmel, amilyet szerettek, tedd egymásra, úgy, hogy a normál piskótára menjen a kuglóf formájú. Én úgy szoktam, hogy leszedem a barbi lábait, mert még így is túl hosszú, de ha nincs lába, arányosabb lesz. Egy kis kémmel támogasd ki a babát. (ja vond be fopack-kal a derekáig)Ezután farag le a tortát úgy,hogy ruha kinézete legyen. egy éjszaka a hűtőben, és másnap lehet díszíteni. Lehet krémmel, de szebb marcipánnal(bár az drága). A marcipánt úgy nyújthatod, mint a tésztát, csak liszt helyett porcukrot használj!
remélem tudtam segíteni. Sok sikert hozzá!
Előző vagyok.
Krém receptet nem írtam Ha gondolod, írj milyet szerettek, és írok hozzá receptet.
Itt is van sokféle, jó kis receptekkel:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Valami olyan krémet szeretnék,amit bárki el tud készíteni- eddig minden főzött krémem csomós lett,1x sikerült csomómentesre,de azt nem tudom hogy csináltam...
Arra gondoltam,hogy sima,főzés nélküli,krémet készítenék,kakaósat-Ezt még soha nem csináltam- Hogyan kell? Egy kuglóf és egy torta formának a megtöltéséhez mennyi elég? Hány felé kell vágni a kuglóf és a sima formát a töltésnél?
A ruhát hogy tudom csinálni? A kuglóf formára is kenjek krémet? -mondjuk a kakaós krém nem valami csajos szín,nem igazán ruhának való...
Elképzelésem már van,a szoknya részt külön szeretném díszíteni,ott is az egyszerűségre törekszem.. pl pár virág,vagy ráírni a szoknya részre,a kislány nevét (el tudja olvasni) ,esetleg a név + pár virág... Mennyit kell abból csinálni,hogy ne maradjon a nyakunkon,de elég is legyen?
Bocsánat a sok kérdésért! Nagyon szeretném,hogy majd nagyon örüljön a lányom!
A főzött krém nagyon egyszerű, ne ijedj meg tőle. A sima margarin porcukor, kakaópor krémmel az a bajom, hogy serceg a fogam alatt. Az én főzött krémem: 0.5 kg RAMA!!! margarin, 0.7dl tej, 2 csomag vaníliás puding, 8 evőkanál cukor. A margarint robotgéppel habosra kevered,a legjobb ha állványos, mert azt ott lehet hagyni. Közben főzd meg a pudingot, öntsd ki tálcára, így nagyon hamar kihűl. Botmixerrel törd át a kihűlt pudingot, így nem lesz csomós. Ezt hozzárakod a margarinhoz,keverd még így is jó negyed órát. Ezután azzal ízesíted amivel szeretnéd.
A sima és a kuglóf formát is 3 részre vágd fel és rétegezd a szokott módon. Mivel a kerek piskóta nagyobb a kuglófformától, így hozzá kell faragni. Meghagyhatod a kuglóf redőit,de le is faraghatod azt is. Kívülről kend át, ha nem sajnálod rá az időt, keverhetsz még egy adag krémet, fele mennyiségből, így bőven lesz anyagod a díszítéshez. Ha nem szeretnél plusz krémet keverni, akkor csak kend át a tortát, és olvasztott csokival szépen lehet díszíteni. Ha a krémhez nem kakaóport raksz, hanem meghagyod fehérnek, akkor vegyél ki belőle egy nem túl nagy adagot, a tölteléket ízesítheted kakaóval a díszítőkrémet színezheted ételfestékkel pl. pirossal, amit úgy adagolhatsz, hogy rózsaszín legyen.
Ha mégsem akarsz pudingos krémet csinálni, akkor 0.75 kg margarinhoz rakj porcukrot, és nagyon sokáig keverd. Ezt is ugyan úgy ízesítheted kakaóval.
Hú, remélem mindent leírtam, de írj nyugodtan, ha valami nem világos, vagy kérdeznél még valamit.
Azt mindenképpen írd meg, hogy hogyan sikerült!!
Még addig van kicsit több mint egy hónap,de már annyira várom!! :-) Nagyon szépen köszönöm!! Mindenképp megírom!!
További szép estét!! :-D
A Barbi tortát csak két hét múlva csinálom,de Apósomnak a szülinapjára a Te krémeddel csináltam a tortáját... :-D
Nagyon köszönöm!!!!! :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!