HA otthon lennél egy picivel akkor is vinnéd oviba a 4 éves gyerekedet? Hol jobb neki? Az oviban, vagy otthon anyával?
Most az ovi még ugye csak 5. életévtől kötelező.
HA otthon vagy egy picivel akkor is vinnéd oviba a nagyobbat? Ha igen akkor meddig? Ebédig, vagy csak délután mennél érte?
Nem jobb neki otthon anyával addig ameddig csak lehet?
az 5. évtől már úgysem lehet kibúvót keresni, akkor már menni kell és kész, de ha még nem muszáj...
Szerintem gyerekfüggő. Aki igényli a társaságot, azt vinném, de fél napra nincs értelme, mert akkor a kicsit is rángatod, az alvásideje csúszik.
Ha jól elvan otthon a gyerek vagy mégsem jön be az óvoda, akkor nem vinném.
Itthon vagyok a másfél éves kisebbik lányommal, a nagyobb 4 éves volt novemberben és ment oviba.
Én már nagyon éreztem rajta, hogy nem vagyok elég neki, kell neki a gyerektársaság. Nagyon szeret egyébként oviba járni, ebéd után megyünk érte.
Amikor 3 éves volt, pont akkor költöztünk, így lemaradtunk, hogy 3 éves kora után menjen oviba, pedig szerettük volna.
Szerintem kell a közösség ennyi idősen is, ott is sok dolgot megtanulnak, alkalmazkodnak a kis társaikhoz.
Gyereke válogatja, de szerintem 4 évesen a legtöbbnek már igénye van a gyerektársaságra. Haza lehet vinni ebéd után, az óvónők is örülnek és anyának is jobb lesz a lelkiismerete (bár ellenkező esetben sincs ok a lelkifurdalásra).
Gondolj bele, lehet, hogy minél később "szakad el" anyától, annál nehezebb lesz neki... Nem mondom, hogy egyévesen menjen bölibe, ha nem muszáj, de négyévesen már nyugodtan legyen ovis!! Legyen vagány, önálló, ne bújjon anya szoknyája mögé. Szerezzen barátokat, szocializálódjon kortárskapcsolatokban. Szerintem egy átlag négyévesnek erre már nagy szüksége van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!