Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a bölcsiről&oviról?

Figyelt kérdés
Kinéztem egy intézményt a gyermekemnek. Óvoda és bölcsőde egyben, most bukkantam rá. Szeretném kikérni a véleményeteket. Ti beíratnátok ide a gyermeketeket? Nekem nagyon tetszik, hogy így foglalkoznak a gyerekkel, oktatják a művészetekre, zenére, kézművességre, nyelvre, van moziszoba, speciális fény- illetve labdaszoba, zeneszoba hangszerlehetőséggel, karaokeval, ahol olyan "oktatók" vannak, mint Somló Tamás vagy Mester Tamás. Emellett érdekes programok, például lovastábor, sóbarlang, nyelvi tábor, festőbulik. Matematikai játékok, környezetismeret alapjai, vers- és mesemondás, kertészkedés, állatszeretet foglalkozás, drámapedagógia, úszásórák. Teljesen a kreativitásra és intellektualitásra van kihelyezve. Emellett webkamerán folyamatosan figyelni lehet otthonról is a csöppségeket, akár skype-olni is velük, ha valami bajuk van, és szeretnének anyuval beszélni. 24 órás gyermekfelügyelet, minden. Ha kell, reggel el is jönnek érte, haza is hozzák. Az ár kicsit húzós (135ezer/hónap), de ha belegondolok, korrekt. Szerintetek megéri ez az egész? Nagyon fontos nekem a kislányom, sajnos hosszú próbálkozás után sikerült megfogannia, amit megelőzött két vetélés is. A legjobbat szeretném neki, ez nagyon jó szocializálódási illetve fejlődési lehetőségnek tűnik. Bunkó véleményektől kíméljetek meg! Köszönöm előre is!
2012. febr. 11. 19:15
 1/9 anonim ***** válasza:

Semmi értelme

Somló Tamás?

Mester Tamás?

Ez csak hr propaganda

Vagy benne van a gyerekbe a talentum vagy nem.

Szerintem nem arra fog figyelni a gyerek a közösség a fontos meghagy be tudjon illeszkedni.

Az hogy tv-ben szereplő ember adja a nevét lóvéér meg kell élni valahogy.

Szerintem sokkal jobb szakembergárda van aki nincs a tv-be de mégis good

2012. febr. 11. 19:29
 2/9 anonim ***** válasza:

felesleges rongyrázás szerintem.

egy átlagos magánbölcsi is megteszi,ha az állami már nem jó.

2012. febr. 11. 19:51
 3/9 A kérdező kommentje:
Tudtok valamit ajánlani? :) Pestiek vagyunk.
2012. febr. 11. 19:57
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekem erről az jut eszembe, amit egy barátnőm mesélt, aki kisiskolásokat korrepetál. Tapasztalatai szerint azok a gyerekek, akiket nem hagynak szabadon játszani, hanem folyton ilyen-olyan programokra cibálnak (hétfőn nyelv, kedden sport, szerdán zene, csütörtökön origami, pénteken hétfánfütyülés) egy idő után „szétesnek”, az alap összefüggéseket nem értik meg, „azt sem tudják, merre vannak arccal”.

Egy „sima” óvodában/bölcsiben is tanulnak énekeket, koruknak megfelelő meséket hallanak, és ami a legfontosabb: játszhatnak, amit akarnak.

A skype-olásról meg azt gondolom, hogy kínzás egy gyereknek, nem érti még, hogy egyszer csak ott van anya, aztán egy gomnyomás, és eltűnt, ha gyerek lennék, folyton sírnék, hogy legyen már újra ott. Ha pedig óvónő lennék, paranoiás lennék, hogy 25 szülői szempár figyel…

Reggel elviszik? Hát, szülőként nagyon kényelmes lehet, de nem hiszem, hogy túl gyerekbarát. Nálunk nagyon jót tesz, hogy reggel a papájával beszélgetve lesétál az oviba, délután velem hazasétál. (Séta közben megfigyeltünk már mókust, sünt, találtunk bábjából éppen kibúvó lepkét… szerintem a közös élményeiteket nem überelheti Mester vagy Somló…)

De ez csak a magánvéleményem.

2012. febr. 11. 22:24
 5/9 anonim ***** válasza:
Megírnád melyik ez az ovi és hol található?
2012. febr. 12. 13:53
 6/9 anonim ***** válasza:
Én pedagógus vagyok, a barátnőm konkrétan óvónő. Most ment át dolgozni egy hasonló zseniképző oviból egy normálba és vitte magával a kislányát is. A véleményem egyezik az övével. Egy gyereknek ebben a korban játékra van szüksége, nem mindenféle foglalkozásokra. Én biztos, hogy olyan helyre fogom iratni, ahol engedik játszani és ami emberléptékü. És ahogy előttem már írták: az út az oviig és vissza legyen a Tiétek, beszélgessetek, énekeljetek, hisz a nap egy nagy részét úgyis nélküled tölti.
2012. febr. 12. 14:08
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :) Persze nem csak ezek a programok vannak, ugyanúgy van minden, mint a rendes ovikban, bölcsikben, ezek csak az extrák, amiket szabadon választhatnak a kicsik. A reggeli elvitellel, esti hazahozással egyébként egyetértek.

Itt az intézmény linkje, kedves utolsó előtti:

[link]

2012. febr. 12. 15:19
 8/9 anonim ***** válasza:
Köszönöm, hogy elküldted!
2012. febr. 12. 15:23
 9/9 A kérdező kommentje:
Nincs mit! :)
2012. febr. 12. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!