Hogyan érheti egy gyereket sok inger? Mit kell csinálni és hova kell vinni, ahol sok az inger?
Menj el vele tescoba szombat délelőtt.
Konkrétan mire gondolsz?
Játszóház, barátok, rokonok, állatkert, kirándulások, vásárolgatások, stb - ez mind-mind inger, de csak olyan helyre vidd a gyerekedet, ahol te is és ő is jól érzi magát.
Kisfiam másfél éves, de már volt ÁLlatkertben, Közlekedési Múzeumban (kétszer), Mezőgazdasági Múzeumban, BKV Múzeumban, Dunakeszin az Élményvárosban, Vasúttörténeti Parkban (kétszer), Tropicariumban (kétszer), nyaralni, hetente babatornán, egyebek pedig havonta (Városliget, Margitsziget, játszóházak, stb. stb.)
Mindet nagyon élvezi, a múzeumokban minden dolgot megnéz, most, hogy már kezd beszélni, mindennek a nevét is tudni akarja. Szerintem is fontos, hogy nem szabad erőltetni, meg kell próbálni rájönni, mi érdekli a gyereket, én kisfiam féléves kora óta imádja az állatokat és a járműveket, ezért hordjuk múzeumokba, mert imádja nézegetni az állatokat és mindenféle járművet.
Ezeken kívül sokan hordják a gyereket ringatóra, zeneölcsibe, ahol gyerektársaságban lehet a kicsi.
Fontos, hogy ne legyen túl sok, azaz ne hetente öt helyre vidd, de azért szerintem jó, ha van egy vagy két heti szinten állandó program, akár babaúszás, vagy zenés foglalkozás, a többi már nem fontos, inkább csak jó dolog akkor, ha a gyerek kifejezetten érdeklődik valami iránt. Ha még nem, akkor ráér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!