Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tudnátok ajánlani 2.5 éves...

Tudnátok ajánlani 2.5 éves kislányomnak megbízható fejlődésneurológust, gyerekneurológust? 5/9 apgaral született csak szavakat mond, nem igazán kommunikál! BORZALMASAN AGGÓDOM MIATTA! REMÉLEM NEM AUTISTA!

Figyelt kérdés
2012. febr. 7. 20:50
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Kedves Édesanya! Az aggodalmad indokolt..tudom, hogy mindent meg fogsz tenni, hogy a kislányodat a legjobb szakemberek vizsgálják meg. Az itteni válaszolók jó szívvel segítenek ebben. Én sajnos nem ismerek hozzáértőt, de szeretettel nyugtatni akarnálak. Tudom, hogy minden eset - minden gyermek - más és más, de: kedves szomszédaim kisfia 4 éves (4 ÉVES!) koráig nem kommunikált. Még szavakat sem mondott. A rokonok közt előfordult siketnéma, ezért a szülők mindent körültekintően végigjártak. Semmi szervi ok..Nos, J.-ka egyszer csak...megszólalt, mint a vízfolyás. Választékos "gyerek-magyarsággal", a kortársai szintjén. Attól kezdve már "be nem állt a szája...":-) Ma boldog fiatal férj, keresett autószerelő - stabil, kedves és becsületes ember (akár a szülei).

A legjobbakat nektek, amilyen gyorsan csak lehet - aztán annál is jobbat...meg még annál is jobbat - és jót és jót, egész életen át!

2012. febr. 10. 14:26
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Mi is jártunk a Budai Gyermekkórházba, fejlődésneurológiára. A kisfiam 4/9-es apgarral született. Mi Dr Kassay Mária főorvosnőhöz jártunk. 1 éves volt a kisfiam amikor utoljára mentünk. Akkor Szőke Rita logopédus, pszichopedagógus is vizsgálta és hozzá másfél évesen újra kell mennünk, hogy a beszédfejlődését megnézze.

Szóval a fejlődésneurológián is foglalkoznak beszédfejlődéssel.

Nekünk csak jó tapasztalataink vannak, mindenki nagyon kedves és lelkiismeretes.

2012. febr. 10. 14:29
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia

A nagylányom 3,5 évesen kezdett el beszélni, addig csak "anya, apa, nem" szavakat használta. Most elsős, és semmiben sincs lemaradva a többiektől, sőt...

A kisebbik lányom most 3 éves, neki sokkal nagyobb a szókincse, kb. 10 szót használ felváltva :-D de már nem aggódom, a dokik a nagyot is csak vizsgálgatták, fejüket csóválták.... csak a benzint és az időt pazaroltuk.

2012. febr. 10. 14:32
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én lányom is 2,5 éves, és eddig Ő is csak szavakat mondott. Igaz, hogy Ő 9/10-es Apgarral született, de az én betegségem miatt minimális méhen belüli oxigénhiánya volt. Először csak azt vettük észre, hogy merevebbek az izma, ezt 5 hónap Dévény torna rendbe hozta. Mivel nem első gyerek, hanem 4., feltűnt, hogy más ütemben fejlődik. Kerestem egy fejlesztő központot, és ott felmérettem. Ilyen amúgy szinte minden nagyobb városban akad. Kiderült, hogy a beszédkészsége és a szenzitív gondolkodása kissé nehezített. Nekem pl. az tűnt fel, hogy nem válaszol a kérdéseinkre, és nehezen érti meg a fogalmakat. Szenzomotoros tornát és gyógypedagógiai tanácsadást javasoltak. Ez úgy néz ki, hogy havonta egyszer kell menni, akkor betanuljuk a tornát, utána találkozunk a gyógypedagógussal, aki játszik vele, és a tapasztalatai alapján ad otthoni játékos feladatokat. A tornát is kell otthon csinálni, hetente 3-szor. Képzeld el, 1 hónap után jelentősen bővült a szókincse, 3-4 szavas mondatokat alkot, és válaszol a kérdéseinkre.

Ezzel nem azt akarom írni, hogy nem jó az ötleted, persze hogy menjetek el Pestre. de érdemes lenne ezt az utat is kipróbálnod. A neurológus is hasonlóakat szokott tanácsolni, de gondolom az állapotáról pontosabb képet tud adni. A gond annyi vele, hogy ott visszarendelnek, feljegyzik a változásokat, stb, szóval ne számíts gyors haladásra. és az időtényező sokban számít, mert a gyerekek legjobban 2 és 3 éves koruk között fejleszthetőek.

2012. febr. 10. 16:01
 15/26 anonim ***** válasza:

Szia!

Egyáltalán ne hibáztasd magad, először is amikor kiadták a zárótokat, kellett volna mondaniuk, hogy neurológus lássa, sőt nekik kellett volna visszahívni 6 hét múlva. A házidokid beutalója nélkül nem tudtad volna vinni. A neurológián is tornát javasoltak volna, a spaszticitására, mást még ennyi idősen nem igazán tudnak. Kérjetek beutalót, menjetek el, egyébként onnan valószínűleg a doki is elirányít majd a fejlesztőbe, onnan meg sima az út, hogy behozzátok a lemaradást.

2012. febr. 11. 15:39
 16/26 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszoló szülők! Ismét köszönöm a hasznos válaszaitokat!Felvettem a kapcsolatot egy gyógypedagógussal aki személyre szabott tornát fog írni kicsikémnek! 1 évesen elvittem én a BHRG-be Pestre, mert egyensúlyproblémái voltak!Ott enyhén megkésett mozgásfejlődét diagnosztizáltak, a tornát újra elkezdtük, mondták hogy ez csak használhat!Tényleg nem szólt senki hogy vigyem fejl.neurhoz!!!!Pedig rá vanírva a záróra!!!Utolsó sor és ÉN SEM LÁTTAM!!!AZT HITTEM MINDEN OK!A védőnőm is azt mondta nem baj hogy nem tartja a fejét, majd megerősödik stb...

Nem ám hogy anyuka vinni kéne tornára mert az segít!!!!Á azt minek mondta volna....Majd fel robbanok!!!!DE már nem tudok visszamenni az időben!Egyik reggel megéreztem hogy meg kell keresnem a zárót, meg kell néznem mi van rajta!!!És tesséék!!!!!Külön gyerekorvost fogadtunk, ő irányít a továbbiakban! Gyógypedagógus, fülészet, logopédia és kiegészítésként cranioszakralis terápia! Remélem minden rendben lesz egyetlen kicsi lányom!!!!!

Köszönöm a biztatást!

2012. febr. 11. 17:29
 17/26 anonim ***** válasza:

14-es vagyok. Örülök, hogy megtaláltad az utatokat, hidd el, minden rendben lesz a kislányoddal.

Én egy ideje megtanultam, hogy ne bízzak a védőnőben, gyerekorvosban, mert az ösztöneim sokszor hasznosabbak. Le sem írom neked, hányszor nyugtattak meg, és altatták el a gyanakvásomat. Azt sem vették észre, hogy a lányom azért nem gyarapszik megfelelően, mert felszívódási zavara van, és szójaallergiája. 20 hónapos volt, mire kiderítettem. Addig gyakorlatilag éhezett a szervezete.

Bízz magadban, csináljátok a fejlesztést, a tornát, és biztos vagyok benne, hogy minden jóra fordul.

2012. febr. 11. 18:08
 18/26 A kérdező kommentje:

Nagyjából le tudod írni nekem a tornagyakorlatokat, hogy ti mit csináltok!Tényleg azóta válaszol is ha kérditek?Mert engem ez aggaszt a legjobban, hogy nem válaszol!Pedig megérti!Mi labdán ugrálunk, ülve körözünk rajta, hasalunk, aztán gördeszka, billenő deszka, hinta pokrócban, bukfencek, dobálás(ez utóbbi igen kifáraszt 13kg-val)!Aztán szoktunk forgószékezni, ott nehezen szédül el a babócám.Állítólag ez sem jó :(

Jókedvel csináljuk minden áldott este!!!Kitartóan, csak történjen már valami! Te vitted vérvételre a lurkódat? A kommunikáció fokozatosan alakult ki nála, vagy egyszer csak elkezdett válaszolni ha kérdeztél valamit?

2012. febr. 12. 12:58
 19/26 anonim válasza:

Szia!

Nekünk is van egy ilyen kislány a családban. Pont a héten olvastam egy könyvet, az a címe, hogy A változó agy. Ebben a fehér zajjal hozzák összefüggésbe az autizmus. A kutatóknak sikerült a fehér zajjal az autizmusra jellemző agyi mintázattal bíróvá tenni patkánybébiket. A 110. oldalon nézd meg! Aztán sikerült őket kigyógyítani az autizmusból. A magyar szakemberek sajnos nagyon elmaradottak. Tapasztalatból mondom. :S

2012. febr. 14. 18:46
 20/26 anonim ***** válasza:
Szia! Túl vagy már a pesti vizsgálaton. Mit mondott a doktor??
2012. márc. 23. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!