Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha betölti a 3 évet a kisfiam,...

Ha betölti a 3 évet a kisfiam, kitehetik a bölcsiből?

Figyelt kérdés

Most lesz februárban 3 éves, és szóltak a bölcsiben hogy lassan lehetne továbbállni. De az oviba csak szeptembertől veszik fel, mert ott is nagyon sokan vannak (36).

Egyébként még alvás közben bepisil. Esetleg egy orvosi igazolással lehetne húzni a bölcsiben tartózkodást? Kinél hogy volt ez a dolog? Mik a tapasztalatok?

2012. febr. 6. 16:59
 1/6 anonim ***** válasza:
nem szokták kirakni. legalább is pesten nem
2012. febr. 6. 17:04
 2/6 anonim ***** válasza:
A barátnőm fia már elmúlt 3 amikor az ovit kezdte egy másik ismerősöm meg gondolkodott rajta, hogy a bölcsiben tartja + 1 évet, mivel év vesztes így ne az oviba keljen csoportot váltania, szerintem ha nem otthon vagy, hanem dolgozol akkor nem tehetik ki, de remélem lesz valaki aki ezt jogilag is alá tudja támasztani.
2012. febr. 6. 17:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Nálunk szólt a vezetőnő és adtak egy papírt, hogy augusztus 31-ig tudnak neki helyet biztosítani a bölcsiben. Ő nyáron lesz 3.

De szerintem aki most lesz 3, annak is ugyanígy biztosítják, pont az őszi ovikezdés miatt.

Nálunk is kezdett 3 évesen olyan kisfiú, aki nem volt még szobatiszta a bölcsiben, szóval elvileg kéne, hogy biztosítsák neki a helyet.

Hátha jön itt valaki jogszabállyal, de ha nem, mindenképp kérdezz rá a bölcsi vezetőjénél, hogy hogy van ez.

2012. febr. 6. 17:10
 4/6 A kérdező kommentje:
Hát ez az, hogy pont a vezető akar kitenni, velem ugyanezt csinálta 30 éve...
2012. febr. 6. 17:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Nálunk bizony kiteszik. :((( Pest megye! Azok maradhatnak akik máj. 31 után töltik a 3 évet.

De legalább az ovi át szokta venni. Ennek az igazolásnak nézz utána, hátha. Bár ha az ovi sem akarja bevenni, nem tudom hogy ér-e valamit. Szegény, ne irigyellek. Próbálj beszélni a vezetőnővel emberi hangnemben.

2012. febr. 6. 22:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Az én lányomat sem tették ki, sőt ők mondták, hogy jobban szeretik az oviban is, meg a bölcsiben is, ha végig járják az adott évet. Egy bölcsisnek is nehéz átállni az oviba, főleg, ha már mindenki beszokott és megtanulták a szabályokat és akkor jön egy új.
2012. febr. 7. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!