Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Folyamatosan versenyezteti a...

Folyamatosan versenyezteti a gyerekeinket. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Közeli rokonom és én három hét külömbséggel szültünk.

Azóta folyamatosan versenyt csinál mindenből: mennyit szopik meddig szopizik, mikor áll fel, mit mond, mit eszik, mennyit eszik, beteg-e, kézzel eszik, kanállal eszik. A tököm ki van!

Másfél éve ezt csinálja, minden családi összejövetelen.

2012. febr. 2. 13:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Le kell szarni! Ha beszél ne vedd figyelembe!
2012. febr. 2. 13:37
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ezek a mondatok "feldobott labdák", amit le kell csapni. :) Én ilyenkor jól rákontrázok, pl. tényleg, képzeld az enyém meg két napja ráül a bilire, aztán jót röhögök magamban, ahogy az arcára fagy a mosoly.
2012. febr. 2. 13:40
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Unokatestvérem ugyanezt csinálja immáron 11 éve mióta megszületett a gyereke. Ekkor született bátyámék gyermeke is, és azóta ez megy.

Ha összejön a család, akkor meghallgatjuk, hogy az ő fia mennyivel szebb, mennyivel okosabb és magasabb.

Nem szoktunk rá semmit mondani, mert tudjuk ezzel ő önmagát erősíti, biztos szüksége van rá.

Bátyáméknak szerencsére nincs ilyenre szükségük, pontosan tudják, hogy a gyerekek másképp fejlődnek, mások egy csomó mindenben, és szinte nem is lehet őket összehasonlítani. De valakinek ez a lételeme, már kiskorban versenyt csinálni. Lehet nem is tudatosan, de lehet direkt, hogy megnyugodjon az ő gyereke milyen csodaokos, csodaügyes.

Hogy mit tehetsz? Nem tudom. Mondd azt neki, hogy majd 20-30 év múlva térjetek vissza erre a témára, amikor már tényleg kiderül, hogy a gyereketek mit ért el valójában az életben.

2012. febr. 2. 13:42
 4/8 A kérdező kommentje:

Amúgy tényleg kiakasztó. A kislányom 7 hósan nekiállt álldigálni, kapaszkodva (én kétségbe estem), ő meglátta és nekiállta sétáltatni a gyerekét a kezénél fogva. Szegény baba meg össze akart csuklani, mászni akart, de ne, járjon.

Meg hogy az én gyerekem vékony, gyenge. De a férjemnek azt a nyúlánk alakját örökölte, a mi családunk amolyan picike.

2012. febr. 2. 13:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Beszélj neki hülyeségeket, hátha megunja a témát. Pl. persze már a Te gyereked megterít,amíg Te megfőzöl és le is szedi ebéd után az asztalt. Meg ilyeneket, hátha nem lesz kedve felhozni a témát.
2012. febr. 2. 16:27
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz vele mit tenni. Valóban vannak olyan emberek akik saját kishitűségüket mások lekicsinylítésével tudják palástolni.
2012. febr. 2. 17:07
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
én elkezdtem mindig előre dicsérni a barátnőm gyermekét és ettől szokott le. Mindig megkérdeztem elsőre, hogy mi van, mit csinált aznap és nagyon-nagyon megdicsértem. Szerintem is azért csinálja, mert saját magának van szüksége megerősítésre.
2012. febr. 6. 07:27
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én egyik közeli rokonom is ilyen. Ráadásul mindkét gyerekünk egyidős. A nagyon között pár hét van, a kicsik között két hónap. Így jött össze...

Lesi, hogy milyen ruha van a gyerekeken, milyen játékuk van, milyen a szobájuk. Lesi, hogy mit nem csinálok jól, mit nem úgy csinálok, ahogyan ő. Stb... Lenézi az anyagi helyzetünket, lenézi a körülményeinket.

Ráadásul az egyik gyerekemet állandóan becsmérli. Minden szavából süt lenézés. A férjem emiatt elhatározta, hogy beszól neki, de a rokoni kapcsolatok miatt inkább nem teszi.

Én igyekszem elhatárolódni tőle, mást nem teszek, mert nem érdekel.

2012. febr. 7. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!