Folyamatosan versenyezteti a gyerekeinket. Mit csináljak?
Közeli rokonom és én három hét külömbséggel szültünk.
Azóta folyamatosan versenyt csinál mindenből: mennyit szopik meddig szopizik, mikor áll fel, mit mond, mit eszik, mennyit eszik, beteg-e, kézzel eszik, kanállal eszik. A tököm ki van!
Másfél éve ezt csinálja, minden családi összejövetelen.
Unokatestvérem ugyanezt csinálja immáron 11 éve mióta megszületett a gyereke. Ekkor született bátyámék gyermeke is, és azóta ez megy.
Ha összejön a család, akkor meghallgatjuk, hogy az ő fia mennyivel szebb, mennyivel okosabb és magasabb.
Nem szoktunk rá semmit mondani, mert tudjuk ezzel ő önmagát erősíti, biztos szüksége van rá.
Bátyáméknak szerencsére nincs ilyenre szükségük, pontosan tudják, hogy a gyerekek másképp fejlődnek, mások egy csomó mindenben, és szinte nem is lehet őket összehasonlítani. De valakinek ez a lételeme, már kiskorban versenyt csinálni. Lehet nem is tudatosan, de lehet direkt, hogy megnyugodjon az ő gyereke milyen csodaokos, csodaügyes.
Hogy mit tehetsz? Nem tudom. Mondd azt neki, hogy majd 20-30 év múlva térjetek vissza erre a témára, amikor már tényleg kiderül, hogy a gyereketek mit ért el valójában az életben.
Amúgy tényleg kiakasztó. A kislányom 7 hósan nekiállt álldigálni, kapaszkodva (én kétségbe estem), ő meglátta és nekiállta sétáltatni a gyerekét a kezénél fogva. Szegény baba meg össze akart csuklani, mászni akart, de ne, járjon.
Meg hogy az én gyerekem vékony, gyenge. De a férjemnek azt a nyúlánk alakját örökölte, a mi családunk amolyan picike.
Az én egyik közeli rokonom is ilyen. Ráadásul mindkét gyerekünk egyidős. A nagyon között pár hét van, a kicsik között két hónap. Így jött össze...
Lesi, hogy milyen ruha van a gyerekeken, milyen játékuk van, milyen a szobájuk. Lesi, hogy mit nem csinálok jól, mit nem úgy csinálok, ahogyan ő. Stb... Lenézi az anyagi helyzetünket, lenézi a körülményeinket.
Ráadásul az egyik gyerekemet állandóan becsmérli. Minden szavából süt lenézés. A férjem emiatt elhatározta, hogy beszól neki, de a rokoni kapcsolatok miatt inkább nem teszi.
Én igyekszem elhatárolódni tőle, mást nem teszek, mert nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!