Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szobatisztaság? Mikortól?

Szobatisztaság? Mikortól?

Figyelt kérdés
A kislányom 2 éves 4 hónapos,de nem akar bilibe/wc-be pisilni magától.Ha mondom neki nem akar,ordít,de van amikor szívesen jön és sikerül is.Azt szoktuk mondani,csak akkor mehetsz oviba,ha már nem kell pelus.Olyankor sikerül örül,de később megint nem akar menni.Én már annyira szeretném!Hány évesen kell tényleg szobatisztának lenni nappalra?
2012. jan. 30. 18:45
 1/4 anonim ***** válasza:

Változó van aki korán van aki később, de szerintem az minden korra örök érvényű, hogy nem szabad erőltetni. Ha nem akkor nem. Ha látja rajtad, hogy nagyon akarod akkor juszt se fogja csinálni.

Az én lányom egyébként 2.5 évesen lett szobatiszta egyik napról a másikra. Korábban csak próbálkoztam vele, de láttam, hogy nem érdekli így hagytam. Aztán egyszer csak láttam, hogy minden pelus szinte üres. Vettünk szép bugyikat és utána szólt, hogyha pisilni/kakilni kellett. Szóval nálunk nagyon egyszerűen ment.

Nem szabad rástresszelni.

2012. jan. 30. 18:53
 2/4 anonim ***** válasza:
3 éves korig ráér és nem kell eröltetni! Ezt a védőnőm mondta.
2012. jan. 30. 19:36
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem szabad a dolgot erőltetni. Minden kisgyereknél eljön a pillanat. Az első jelek amikor reggel száraz a pelus, ilyenkor kell a bilit/WC-t kínálni ráültetni, mert ilyenkor nagyobb a sikerélmény.

Ha mutat hajlandóságot hogy bilire/WC-re üljön, nagy húzóerő lehet a kendvenc figurával díszített bugyi, melyre büszkén vigyáznak.

Télen nehéz a sok ruha miatt, a meleg jóidős időszak a könyebb mikor rögtön le lehet tolni a kisbugyit.

A nagyobbik fiam 3 évesen, a kicsi 3,5 évesen lett szobatiszta, szinte egyik napról a másikra.

Türelem, ne aggódj.

2012. jan. 30. 19:40
 4/4 anonim ***** válasza:
Ne erőltesd, mert annál nehezebb.
2012. jan. 31. 07:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!