Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyed mellett félnapos bölcsi...

Gyed mellett félnapos bölcsi lehet?

Figyelt kérdés
Tanfolyamra szeretnék járni és lehet a nagyi nem tud vigyázni a lányomra. Fél napra be lehet adni bölcsibe vagy nem????
2012. jan. 30. 09:54
 1/8 anonim ***** válasza:

Nálunk (Újpest) pl. nem. Az nem viheti be a gyereket, aki otthon van gyeden, vagy gyesen, mert kevés a férőhely, és azoknak a gyerekeknek tartják fent, akiknek anyukájuk dolgozik. Sok gyereket még úgy sem vesznek fel, hogy anyuka-apuka egész nap dolgozik, tehát anyuka el sem tud menni dolgozni.

Próbálkozz magánbölcsivel, ott nagyobb az esélyed (illetve ott TALÁN VAN esélyed), mert sok magánbölcsiben az van, hogy ha fizet a szülő, akkor bármi megoldható. De az állami bölcsik esetében alap, hogy anyuka ne legyen sem gyesen, gyeden meg pláne!

2012. jan. 30. 10:05
 2/8 anonim ***** válasza:

gyed mellett 1 percre sem lehet bölcsis a gyerek!

le kell mondanod, és gyest kell igényelned!

2012. jan. 30. 10:06
 3/8 anonim ***** válasza:
az első hülyeséget írt! gyesen lehetsz!!!!
2012. jan. 30. 10:07
 4/8 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy nálunk elég szigorú felvételi eljárás van, mármint szeptemberi induló csoportnál már egy évvel előtte jelentkezni lehetett, mi is 2011 szeptemberében iratkoztunk fel 2012 csoportba, és már így sem mondták biztosra a felvételt, mert sorrendben megy! Majd júniusban értesítenek, hogy nyertünk-e felvételt. Tehát akkora a túljelentkezés, hogy olyan nincs, hogy valaki behozza, hogy bár gyeden van, de tanulni akar ezért hadd járhasson már fél napot a gyerkőc.
2012. jan. 30. 10:07
 5/8 anonim ***** válasza:
Ja tényleg, bocs, gyesen lehetsz, de gyeden semmiképpen.
2012. jan. 30. 10:08
 6/8 anonim ***** válasza:

elsőnek kérdés:

Újpesten lesz bölcsödei díj? Tudsz valamit?

2012. jan. 30. 10:10
 7/8 anonim ***** válasza:
1. vagyok, nem tudom, nem hallottam semmi ilyesmit, de nagyon remélem hogy nem..
2012. jan. 30. 10:55
 8/8 anonim ***** válasza:

Gyed mellett semmiképp, viszont ha mész tanfolyamra és mellette regisztráltatod magad munkanélküli ellátásra, akkor a munkaügyiben kell kérned egy igazolást, de csak abban az esetben adnak, ha náluk végzed a tanfolyamot.

A GYED-et vissza kell mondanod, és a GYES-t megigényelni, mert a bölcsi kéri az igazolást ezekről.

Én épp egy hete voltam a bölcsiben a kislányommal, mert elvileg márciustól mehetek dolgozni, viszont én még mindig a GYED-et kapom. Ma jött a telefon, hogy felvették, és nekem is le kell mondanom a GYED-et és GYES-t kell igényelnem. Ez a feltétele, ill. kell egy munkáltatói vagy egy szándéknyilatkozat, hogy dolgozni megyek.

2012. febr. 1. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!