Gyed mellett félnapos bölcsi lehet?
Nálunk (Újpest) pl. nem. Az nem viheti be a gyereket, aki otthon van gyeden, vagy gyesen, mert kevés a férőhely, és azoknak a gyerekeknek tartják fent, akiknek anyukájuk dolgozik. Sok gyereket még úgy sem vesznek fel, hogy anyuka-apuka egész nap dolgozik, tehát anyuka el sem tud menni dolgozni.
Próbálkozz magánbölcsivel, ott nagyobb az esélyed (illetve ott TALÁN VAN esélyed), mert sok magánbölcsiben az van, hogy ha fizet a szülő, akkor bármi megoldható. De az állami bölcsik esetében alap, hogy anyuka ne legyen sem gyesen, gyeden meg pláne!
gyed mellett 1 percre sem lehet bölcsis a gyerek!
le kell mondanod, és gyest kell igényelned!
elsőnek kérdés:
Újpesten lesz bölcsödei díj? Tudsz valamit?
Gyed mellett semmiképp, viszont ha mész tanfolyamra és mellette regisztráltatod magad munkanélküli ellátásra, akkor a munkaügyiben kell kérned egy igazolást, de csak abban az esetben adnak, ha náluk végzed a tanfolyamot.
A GYED-et vissza kell mondanod, és a GYES-t megigényelni, mert a bölcsi kéri az igazolást ezekről.
Én épp egy hete voltam a bölcsiben a kislányommal, mert elvileg márciustól mehetek dolgozni, viszont én még mindig a GYED-et kapom. Ma jött a telefon, hogy felvették, és nekem is le kell mondanom a GYED-et és GYES-t kell igényelnem. Ez a feltétele, ill. kell egy munkáltatói vagy egy szándéknyilatkozat, hogy dolgozni megyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!